HAYDİ BİR DAHA!

Geçtiğimiz haftayı galibiyetle tamamlayan Antalya ekipleri, aynı başarıyı tekrarlamak için sahaya çıkıyor. Antalyaspor, Süper Lig'in zirve takipçisi Beşiktaş'ı konuk ederken, Alanyaspor ise Kayserispor deplasmanında 3 puan arayacak.

Süper Lig'in 23. haftasında Antalyaspor ile Alanyaspor aynı gün sahne alacak. Geçtiğimiz haftayı galibiyetle kapatan Antalya ekiplerinden Antalyaspor, 19.00'da başlayacak maçta zirve takipçisi Beşiktaş'ı konuk edecek. Alanyaspor ise 16.00'da Kayserispor deplasmanına çıkacak.

 ANTALYASPOR 2021'DE YENİLGİ YOK

2021 yılına fırtına gibi giren Antalyaspor, Beşiktaş maçı öncesi 6 maçlık yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor. Son 6 haftanın 3'ünden galibiyet, 3'ünden de beraberlik çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, 12 puanı hanesine yazdırırken, kalesinde gördüğü 2 golle, bu alanda da zirvede yer aldı.

KARTAL'A 2 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Antalyaspor ile Beşiktaş rekabeti arasında Siyah-Beyazlıların ezici bir üstünlüğü bulunurken, Akrep ise son 2 maçta rakibine geçit vermedi. İstanbul'daki son iki mücadeleden 1 galibiyet ve 1 beraberlik çıkaran Antalyaspor, evinde oynadığı son karşılaşmayı ise 2-1 kaybetmişti.

YANAL'DAN 7. DALYA!

Antalyaspor'un deneyimli Teknik Direktörü Ersun Yanal, kulüp kariyerindeki 700. maçına çıkıyor. Daha önce Yeni Salihlispor, Denizlispor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, Trabzonspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'yi çalıştıran Yanal,  bugüne kadar kadar 699 karşılaşmada 318 galibiyet, 164 beraberlik ve 217 yenilgi yaşadı.

AMİLTON VE HAKAN BELİRSİZ

Kırmızı-Beyazlılarda sakatlıkları bulunan Hakan Özmert ve Amilton'un oynayıp oynamayacağı netlik kazanmadı. İki futbolcunun zorlu mücadeleye yetiştirilmesi için yoğun mesai harcanırken, son kararın maç saatinde Teknik Direktör Ersun Yanal tarafından verileceği belirtildi.

ORGİLL CEZALI

Gençlerbirliği karşısında sarı kart gören Dever Orgill, cezası sebebiyle Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek. Adis Jahovic'in de ayrılması sebebiyle Kırmızı-Beyazlıların ileri ucunda Gökdeniz Bayrakdar'ın forma giymesi bekleniyor.

 Hakemler:  Alper Ulusoy, İbrahim Bozbey, İlker Takpak

Antalyaspor

Boffin    

Bünyamin Balcı  

Veysel Sarı

Naldo   

Fedor Kudryashov  

Eren Albayrak    

Nuri Şahin

Sidney Sam

Fredy    

Omar Imeri

Gökdeniz Bayrakdar    

Teknik Direktör: Ersun Yanal

 Beşiktaş

Ersin Destanoğlu    

Rosier    

Montero    

 Vida    

N'Sakala

Josef de Souza    

Atiba

Ghezzal

Mensah

Aboubakar   

Larin    

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

 Saat: 1900

Stadyum: Antalya

Yayıncı: Bein Sports

 ALANYASPOR ÇIKIŞA GEÇTİ

İlk devrenin son 10 haftasında ligin en kötü performans sergileyen takımları arasında yer alan Alanyaspor, son iki haftada çıkışa geçmeyi başardı. Ankaragücü'nün ardından Sivasspor'a da puan kaptırmayan Turuncu-Yeşilliler, 3 maçtır da yenilgi yüzü görmüyor.

EN ÇOK YENDİĞİ RAKİBİ

13. kez bir birine rakip olacak iki takımdan Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor. Rakibini 6 kez mağlup eden ve 4 kez boyun eğen Turuncu-Yeşillilerin, Süper Lig'de en çok mağlup ettiği takımın da Kayserispor olması dikkat çekiyor. Süper Lig'de 9 kez Kayserispor'un rakibi olan Alanyaspor, 6 kez kazanırken, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

TZAVELLAS DÖNÜYOR

Alanyaspor'da savunmanın en önemli isimleri arasında yerini alan Georgios Tzavellas, formasına kavuşuyor. Erzurumspor maçında gördüğü kırmızı kart sebebiyle 2 maç ceza alan ve Ankaragücü ile Sivasspor mücadelelerinde formasından uzak kalan Yunan futbolcunun ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.

KARAOĞLAN ŞANSLI GELİYOR

Kayserispor - Alanyaspor mücadelesinde düdük çalacak Atilla Karaoğlan, Antalya ekibine şanslı geliyor. Bugüne kadar Karaoğlan'ın yönettiği 5 maçta sahaya çıkan Turuncu-Yeşilliler; 3 galibiyet, 1 baraberlik ve 1 yenilgi aldı. Kayserispor ise Karaoğlan yönetimindeki 3 maçtan galibiyet çıkaramazken, 2 beraberlik ve 1 yenilgi gördü.

 Hakemler:  Atilla Karaoğlan, Özgür Ertem, Osman Gökhan Bilir

Kayserispor

Doğan Alemdar    

Uğur Demirok  

Aziz Behich    

Sapunaru    

 Kvrzic    

Muhar    

Campanharo

Avramovski    

Henrique

Lennon

Maglica

Teknik Direktör: Dan Petrescu

 Alanyaspor

Marafona    

Juanfran

Caulker

Tzavellas

Moubandje    

Efecan Karaca

Salih Uçan    

Berkan Kutlu

Siopis  

Davidson   

Babacar

Teknik Direktör: Semih Tokatlı

Saat: 16.00

Stadyum: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has

Yayıncı: Bein Sports

SADIK ÇETİN SADAK