HAYATINIZDAKİ FARELER

Sosyalleşmenin ucunu kaçırdığımız bu devirde en büyük problemlerden biri, insanların ebedi saadetlerini kazanma ve kaybetme davası ile karşı karşıya oldukları bir hadise içinde, hakkı ararken batılı hak zannedip peşinden gitmeleridir.

***

Zira batılı öyle bir tasvir ediyorlar ki neredeyse bizi de inandıracaklar. Mantıklı izah eder gibi çeşitli unvanlar ve maskeler arkasında zehrini saçanlar o kadar çok ki bunlarla karşı karşıya kalanların bir çoğu onların dalalet rüzgarlarında savrulup gidiyorlar.

***

O savrulanlar ile karşı karşıya kaldığınızda ise savundukları batılı öyle bir ihlas ve samimiyetle sahip çıkıyorlar ki, ne bir söz kar ediyor ne bir delil ne bir mantık! Birde reytingleri yüksek kişiler ise bunlar etbaları o reytinge kanıp savrulurken hak üzere sıratı müstakimde sabit duranları batıl zannediyorlar.

***

İşte böyle bir zümre ile karşı karşıya kalırsanız sakın ola münakaşaya çekişmeye davanızı ona kabul ettirmeye kalkışmayın. Zira asla kazanamazsınız! Aksine o kimselerin batılda daha sağlam ve sıkı durmalarına vesile olursunuz.

***

Batılı ise ayakta tutan batılın içine monte edilmiş hak cihetlerdir. Zira batıl tek başına ayakta duramayacak kadar çürüktür. Zaten kimse sizi batıla davet ederken batıl bir yol ile o daveti gerçekleştirmez.

***

Önce hakkı gösterir kendine yakın eder sonra muhabbetinizi ve alakanızı kazandıktan sonra az az dozajlarla batılı fikrinize ruhunuza letaifelerinize işlemeye başlar.

***

Bunu profesyonel bir şekilde yapar ki, durumun vehametini perişaniyetini fark ettirmez az biraz uyanmaya başlasanız hemen başka bir hak ile karşınıza gelir ikna edip tekrar batılı enjekte etmeye devam eder.

***

Zamanın birinde bir adam derin bir uykuya dalar o sırada farenin biri gelir. O uykuda iken fare adamın ayağına bir ısırık atar bir üfler, bir ısırık atar bir üfler, bu şekilde adamı uyandırmadan sakatlar. Ta ki o adam uyandığı zaman bakar ki ayağı kan içinde.

***

İşte batıl ehli de öyledir bir hakkı üfler bir batıl ısırığı atar ta ki dünyanızı ahiretinizi berbat edene kadar bu ısırıklara devam eder. Siz ne vakit kabir taşına kafanızı vurup uyandınız, o vakit ömrünüzü nasıl kemirmiş ahiretinizi nasıl sakatlamış anlarsınız.

***

MÜSLÜMAN’IN REHBERİ

Böyle bir vaziyete düşmemek isterseniz ilim ve marifetullah okyanusundan içebildiğiniz kadar için alabildiğiniz kadar alın 14 asırdır İslam'ın değişmemiş aslıyla ayniyle gelmiş ümmetin ittifak etmiş olduğu bir hayatı kendinize rehber yapınız vesselam…