HAYATIN BEDELİ

İç sesimiz bizi yanıltmaz deriz, ama yüreğimizin doğruluğu kadar emin olmak lazım doğru duyguları hissettiğimize. Hayatı sorgulama noktasında zihnimize vird edindiğimiz şeyler var.

***

Seçimlerimizin doğruluğuna yüreğimizi inandırmak hususunda olası bir çaba iyi düşünmekten geçiyor. Yüreğimiz, duygularınızın doğruluğuna ne kadar hoşnut olursa hayat da öyle hoşnut akacaktır bize. Ayrıntıları göz ardı etmeden yaşamak gerek.

***

En güzel hayatlar, istikrarlı mücadelenin ardından gelir.   İstikrarı sadece zorluklarda değil, her daim takınmalıyız benliğimize. Çünkü çeşitli sınavlarımız ve tecrübelerimiz var. Bazen yenilgiler, bazen yanlışlar, bazen yitirilenler…

***

Bedelini ödediğimiz şeyler var hayatta. Bazılarını ağır öderiz hatta. Yaşamakta dayanamadığımız acı olaylar gelmiştir başımıza. Hayat hiç susmadan konuşur seninle.

***

Duygularının şahitlik ettiği çok şey var. Duygularının tercüman olduğu daha çok şey var. Böyle bir döngü işte. Yaşadığın her hadise yüreğine bazen ders bazen ödül bazen ceza.

***

Sayfa sayfa kitaplar yazılır hayatımızdan kesitler sunsak hayatın yazarlığına ve hayat öyle bir yazar ki, başından sonuna ucu bucağı olmayan şekilde… Hiçbir ayrıntıyı atlamaz.

***

En çok da kaybedenlerin kalemi kuvvetlidir. Onların içinde dermansız bir dert vardır. Olası bir hüzünleri vardır en neşeli hallerinde bile… Üstelik kimseye yansıtmazlar bunu… Deniz kenarında ruhunu denizin gıdasına yaslamak gibidir onların ruhu…

***

En keskin hallerinde sığlaşırlar en sığ halinde keskinleşir... Hani şöyle düşün; Yolun keskindir de gözün kesmez bazı şeyleri hani. Yüreğinle savaş halinde olan zihnin hep seninle gelir nereye gitsen. Bir karmaşanın içinde bulursun gönlünü bazen. Tam olarak neleri ifade ettiğini anımsayamazsın zihninle çelişir duygularınla pekişirsin.

***

En çok da gönlünün derinliğinde seninle baş başa kalan hislerin sana yoldaş olur bazen düşmancasına savaş açarlar sana sen başka söylersin hislerin başka söyler… Anlatamazsın yüreğine söz,   dokunur gönlüne bazı şeyler köz köz…

***

Artık yok olup giden duygularını uğurlamaya başladığın anda yeniden keserler yolunu belki eskisi kadar kanamıyordur yaran. Gönlün eskisi kadar kanmıyordur. Belki tam gerçekliğiyle yüreğine sığınanlar var… Sığdırdıkların dışında.

***

Duygularına direnirsin bazen Yokluğuna alışmak zorunda oldukların kaybettiklerin unutamadıkların sökemediklerin ne çok şey var insanın içinde küçücük yüreğin ne kadar derin olsa da bir yerlerde boğuluyor için…  Kazandığının zaferlerini yaşamadan kayıpların baş gösteriyor.

***

Duygularına sahip çıkabilme konusunda insan canlısı olabilmeli insan.

SON SÖZ

Hani can alıcı noktalar vardır; bazı duygularda hayatta da öyle hayatın can alıcı yanları herkes tarafından hedeflenir, herkesin hayallerini süsler ama kaçımız o hayallerini yaşar…