HAYATIN ANLAMI

Dostlarla demli çay içerken eğer kalpler de demlendi ise o çayın lezzetine doyum olmaz. Bir de dostlarla sohbetin içinde dini bilgiler konuşuldu ise, dünyada yaşarken helal kazanmanın bahsi geçti ise tadından hiç geçilmez.

***

Kabir, mahşer ve sırat köprüsü gibi dertli, çileli, ızdıraplı hatta korkunç ahiret yolculuğundan bahsedildi ise; başta sevgili Peygamber Efendimiz, Ashab-ı Kiram ve mübarek 4 Büyük Halife anıldı, onların yaşantısından ders çıkarıldı ise o sohbetten Rabbimiz razı olmuştur inşallah.

***

Yoksa ‘dün gece 2’ye kadar film seyretmişim, ertesi gün 10’da uyanmışım’ gibi faydası olmayan, içi boş, seni geliştirmeyen söylemler ile hayat yaşanıyor ise ona yaşanmamış hayatlar denir.

***

Zira tuzsuz yemek neye yarar tadı olmadıkça. İbadetsiz hayat da balsız petek gibidir. Müslüman hayatı ciddiye almalıdır, ömür sermayesi hızla azalıyor. Kendini her geçen gün geliştirmeli, yaşamına da anlam katmalıdır.

***

Kurbanlık koyunu dişine bakıp da alırlar. Çıraklığını bitirmiş gençleri yaptığı işine bakıp yetenekli, başarılı görürlerse unvan verirler. Yarın ahirette de cennet pazarı kurulduğu zaman herkes ameline göre makam kazanacaktır.

***

Eğer kişi dünyada namaz, oruç, zekât ve başkalarına iyilik yapma gibi konularda gayret göstermiş, hayatı boş yaşamamış heybesini doldurmuş ise ne mutlu ona. Ahiret pazarında kazanan o olacaktır.

***

Yoksa dedem hacı idi, babam hoca idi, ninem namazını hiç kaçırmazdı, annemin dili dualıydı gibi kuru kuru öğünmeler hiçbir işe yaramayacaktır. O zaman başkalarının ne yaptığından ziyade senin yaşamın boyunca neler yaptığına bakılacaktır.

***

Zaman bazı insanların aleyhine işlemiştir, Ebu Cehil gibi. Çünkü sevgili Peygamber Efendimiz kendisinin Allah’ın kulu ve Peygamberi olduğunu anlatmış; insanları Allah’ın varlığına, birliğine ve inanmaya davet etmiştir.

***

Ağaçtan ve taştan yapılmış putlara tapmanın yanlışlığını anlatmıştır. Ebu Cehil de hem Peygamber Efendimize inanmamış hem de İslam’a karşı çıkmıştır. Sonuç olarak dünyada yaptıkları karşısında cehenneme yuvarlanmıştır.

***

Zaman bazılarını da pırlanta yapmıştır, İslam’ın köşe taşını temsil eden Hz Ebu Bekir Sıddık Hazretleri gibi. Zira o sevgili Peygamber Efendimizin tevhid davetine hemen, yutkunmadan ‘Amenna ve Saddakna Ya Resulallah’ demiştir.

***

Peygamber Efendimize teslim olup İslam’ın yayılmasında meşale olmuş, insanlığa İslamiyet’i sevdirerek, örnek olarak sürüklemiştir. Sonuç olarak kendisinden Allah ve Resulünü memnun ederek cennete uçup gitmiştir.

***

TERCİH BİZİM

Dünyada yaşamın amacını çözüp hangi yola gideceğimize karar vermek bize kalmış. Önümüzde iki yol var; ya hayatı amaçsızca yaşayıp göçüp gideceğiz ya da ibadet dolu bir yaşam ile hayatımıza bir anlam katıp gideceğiz. Tercih bizim.