HAYATI PAYLAŞMAK

Hangi dine mensup olursa olsun her insanın kul hakkına çok dikkat etmesi lazım. İnsanlar form olarak aynıdır, iki ayaklıdır. Fakat gerek ruhsal durumları gerek aldıkları eğitim, çevre etkisi ve karakter itibariyle birbirlerinden farklıdır.

***

Günümüzde ‘iyi insan’ olmak bir lüks, bir ayrıcalık oldu maalesef. İnsan aslında iyi doğar, sonradan bozulur. Çocuklar günahsız doğar, yaşam şekilleri onları şekillendirir. Burada ailenin önemi çok büyüktür.

 ***

İyi insan olmak günümüzde zor bir meziyet oldu. Herkes her şeyin en iyisine, en güzeline sahip olmak istiyor. Benim var, arkadaşımın da olsun demek çok zor geliyor. Bencil bir ‘survivor’ hayatı yaşıyoruz.

***

İyi insan arkadaşlarının açıklarını aramaz tam tersi dinimizin emrettiği gibi örtmeye çalışır. İyi insan dünyanın geçici olduğunu bilir; sadece kendine mal mülk edinmek yerine insanlara, çevresine de yatırım yapar.

***

Bizler kazandığımızın sadece bize ait olduğunu düşünerek bir hayat yaşıyoruz. Bilmiyoruz ki bu günlere gelene kadar kimler bizlerle hayatı paylaşmış. Bu bir gülümseme olur, motive edici bir cümle olur.

***

Paylaşılan bir sohbet olur, bir ekmek olur, bir sofra olur. Allah gün gelip bizlere de bu imkanları vermişse bizler de şimdi birileriyle bu hayatı paylaşmak zorundayız. Geldiğimiz noktaya dönüp baktığımızda o günleri asla unutmamalıyız.

***

Bunu bir bayrak yarışı gibi düşünelim, şimdi sıra bizde. Bu hayat ben çok çalıştım, kazandım şimdi de yiyorum gibi bir şey değil. Öncelikle hayatını bizimle paylaşıp, hayatımıza dokunanlardan başlamalıyız.

***

İlla ki maddi bir şeyden bahsetmiyorum, imkanımıza göre onu da yapmamız lazım tabii ki. Bir çocuğun doğum gününden başlayarak, bir düğün olur, hasta ziyareti olur, cenaze olur. İnsanlarla hayatı paylaşmaktan bahsediyorum.

***

İnsanların çevresinde sevdiklerini görmek istediği, o kalabalıklara ihtiyaç duyduğu ortamlardan bahsediyorum. Hani insanın gözleri arar ya birilerini, tam olarak bundan bahsediyorum.

***

İkinci aşamamız imkan durumuna göre yakın çevremizden başlayarak insanların ihtiyaç duydukları konularda onlara yardımcı olmaktan bahsediyorum. Meblağın önemi yok, küçük veya büyük.

***

Anlattıklarımın tek bir amacı var, insanların yüzünde bir gülümseme oluşturabilmek. Yaşamın amacı da budur zaten, mutluluk. Her şey mutlu olmak için yapılır ya. Bir şey satın almanın amacı da budur, mutluluk satın almak.

***

Kendimiz için alabilecek duruma gelmişsek, sırada başkalarını mutlu etmek var. Başkalarını mutlu etmekteki insani haz başka hiçbir şeyden alınamaz.

***

SON SÖZ

Bu anlattıklarım yaradanın bizlere verdiği nimetlere bir teşekkürdür aslında. Her günümüze şükrederek başlamalı ve insanlara faydalı olmalıyız.