HAYATI PAYLAŞ

İnsanlara baktığınız zaman hep geçmişin üzüntülerinden şikâyet ediyor. Yarın olabilecek olumsuzluk ihtimalinden dert yanıyor. Halbuki kapanmış yarayı kanatmaya, su olduğu bile belli olmayan dere için paça sıvamaya ne gerek var.

***

Sana düşen görev bugünkü sıhhat ve afiyetine şükür etmek, çalışarak anı en iyi şekilde değerlendirmektir. Konfor alanlarının dışına çıkmadan daha iyi bir hayat elde etme şansı yok. Her günü aynı yaşayarak hayatımızda değişim olmaz.

***

Yaşadığımız dünyada herkesle iyi geçinme imkânı yoktur. Çünkü biz hava, su ve gıda değiliz ki herkesin bünyesine girebilelim. Ağaçlar çiçek açtığı zaman ne güzeldir. Aynen ağaçlar gibi insanlar da mutlu olduğu zaman güzelleşir.

***

Senin halinden anlamayan ve senin hatalarını yüzüne söylemeyenden dost olmaz. Her yüzüne gülümseyen ve sana güzel sözler söyleyen insana aldanma. Seni görünce gözünün içi gülen ve senin derdinle dertlenen kimsedir gerçek dostun.

***

İltihaplı yaralar patlayınca rahatlar insan. Ağrısı, sıkıntısı o zaman diner. Zihinlere sıkıntı veren, insanı strese sokan, aklından çıkmayan olumsuz düşüncelerden ise ancak gözyaşı dökerek rahatlayabilir insan.

***

Bitkilerdeki güzellik tohuma bağlıdır. Binalardaki sağlamlık temele bağlıdır. İnsanlardaki sevimlilik kalbin temiz, yüzlerin güleç ve sözlerin tatlı olmasına bağlıdır. Allah korkusu, merhamet ve empati de eklenince ‘iyi insan’ olur zaten.

***

Sokakta yürürken gördüğümüz kol kola yürüyen sevgililerin sevgileri maddeye bağlı ise onların mutlulukları saman alevi gibi geçicidir. İyi günde de kötü günde de seven zaten bir ömür hayatı paylaşır, birlikte yaşlanır.

***

Hayat yolculuğu inişli, çıkışlı ve virajlı bir yoldur. Hızlı gidersen, virajda hızını kesmez isen ya uçuruma yuvarlanırsın ya da takla atarsın. Yavaş gidersen de geride kalırsın. En ideali dikkatli, temkinli, sabırlı ve sürekliliği olan bir yürüyüştür.

***

Gülümsemek, pozitif ve mutlu olmak aynen yemeğin yağı, tuzu ve suyu gibidir. Yemeğin olmazsa olmazları gibi bu özellikler insanın da olmazsa olmazlarıdır. Bu vasıflara sahip olan insanlara sahipseniz onları sakın kaybetmeyin.

***

Kendisine ve size yaşam enerjisi veren insanlarla birlikte olun, onlarla vakit geçirin. Tam tersi olan, sizin enerjinizi alan, yaşam sevincinizi azaltan, sürekli negatif düşünen insanlardan da uzak durun.

KUTU

YETER Kİ BAKMAYI BİL

İçinde bulunduğunuz duruma gülümseyebilmeniz lazım. Gülümseyebilmenin anlamı, içinde bulunduğunuz durumla barışık olmanız demektir. Her ne durumda olursanız olun, her an gülümseyebilecek bir şey bulabilirsiniz. Yeter ki bakmayı bilin. (Aykut Oğut)