HAYAT “NEŞE”Sİ HİÇ KAYBOLMADI

Yaşama umut dolu masmavi gözlerle bakan 80 yaşındaki yazar Neşe Karel, filmlere konu olacak bir hayat yaşadı. Ömrü boyunca yaşadığı tüm zorluklara rağmen mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmeyen Neşe teyze, hayat enerjisiyle hem çok seviliyor hem de çevresine örnek oluyor.

ZEHRA TEKECİ/İREM GÜNEYBAZ

Kepez ilçesinde bulunan Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi’nde yaşayan 80 yaşındaki Neşe Karel’in hayatı filmlere konu olacak acılarla ve mücadelelerle geçti. Asker bir baba ve ev hanımını bir annenin minik kızları Neşe teyze hayatı boyunca avukat olmanın hayalini kurdu. Neşe teyzenin hayalleri ise babası tarafından zorla evlendirilmesi ile yarıda kaldı. Evlenmeyi hiç düşünmeyen ancak babasına karşı gelemeyen Neşe teyze, hayallerini evliliğine sığdırmaya çalıştı.

44 YIL BOYUNCA OĞLUNA BEBEK GİBİ BAKTI

Evlendikten sonra dünyaya gelen bebeği ile kendisine tutunacak bir dal bulan Neşe teyze için belki de en zorlu mücadele 7,5 aylık bebeğinin geçirdiği ateşli rahatsızlık ile başladı. Yüksek ateşin beyin hücrelerine zarar verdiği minik bebeğinde zihinsel engel oluşan Neşe teyze, bebeğini yaşama tutundurmak için hayatını ona adadı. 44 yıl boyunca zihinsel engelli evladı için yaşam mücadelesi veren Neşe teyze, kaçış noktası olarak kendisini yazarlığa verdi.  Bir ömre 5 kitap, bir evlat ve büyük bir yaşam mücadelesi sığdıran Neşe Karel, şimdilerde ise yaşamını sürdürdüğü Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi’nde çevresine güler yüzüyle mutluluk saçıyor.

“HAYALLERİM YARIM KALDI”

Neşe Karel, Lider Medya’ya özel yaptığı açıklamada, hayatın kendisine çıkardığı tüm zorluklara rağmen umudunu ve yaşam enerjisini hiç kaybetmediğini anlattı. Mutlu bir çocukluk yaşadığını söyleyen Karel, “Gençlik yıllarımda hep hukuk okumak istedim. Avukat olmanın hayalini kuruyordum. Haksızlığa uğrayanları savunmak istiyordum. O dönem eşim bana aşık olmuş. Yedek subaylık yaparken benimle evlenmek istedi. Ben istemiyordum. Aileme okumak istediğimi söyledim. Babam beni zorla evlendirdi. Eşim iyi bir adamdı ancak hayallerim yarım kaldı” diye konuştu.