HAYAT KURTARAN KADES

Lider Haber’de Hayatın İçinden programıyla pazar günleri ekranlara gelmenin heyecanını her geçen gün fazlasıyla yaşıyorum. İtiraf etmeliyim ki her hafta farklı konuk ve konularla Lider Haber izleyicisiyle buluşmanın sorumluluğu en üst seviyede... Hal böyle olunca bir saatlik yayınımızda izleyicilerimize katkı sağlayacak bir yayınla gelmenin hazırlığı için en iyisini yapmaya özen gösteriyorum.

***

10 Nisan Polis Haftası sebebiyle “Hayatın İçinden “programının konukları Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Emel Ünlü ve Polis Memuru İnci Gül Özay bizlerle birlikte oldu.

Bir saatlik yayınımız boyunca polislerin her koşulda sahada olduklarını ve 24 Mart 2018 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan KADES uygulamasına programımızda yer verdik.

Kadına şiddetin önüne geçilmesi ve kadınlarımızın tehlike anında güvenlik güçlerine çok daha hızlı ulaşabilmeleri açısından bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ni Hayatın İçinden programında duyurduk.

***

Komiser Yardımcısı Emel Ünlü ve Polis Memuru İnci Gül Özay’ın anlatımıyla Kades uygulamasının kadınlarımız, genç kızlarımız ve çocuklarımız için önemini vurgularken Kades uygulamasının kullanımında önemli olan bir maddeye özellikle değinildi. Her hangi bir tehlike anında şiddete maruz kalındığında Kades’i kullanmak zorunda kalan kadınlarımızın akıllı telefonlarından mutlaka konumlarının açık olmasına özen göstermeleri gerektiği bilgisini yayınımızda izleyicilerimizle paylaştık. 3 ila 5 dakika içerisinde trafiğin durumuna göre konum adresine ulaşan polislerimizin bu uygulama kullanıldıktan sonra birçok kadınımızın hayatının ölümle sonuçlanmadan müdahale edildiği vurgulandı.

***

Hayatın İçinden programında kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalığı artırmak amacıyla Lider Haber ekranlarına taşıdığımız yayınımızda bu tarz şiddet içerikli sorunların toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla çözülebileceğini ifade eden Komiser Yardımcısı Emel Ünlü ve Polis Memuru İnci Gül Özay’a program bitiminde Lider Haber ailesi ve Hayatın İçinden programı adına çiçek takdim ederek değerli polislerimizin Polis Haftasını kutlayarak yayınımızı bitirdik.

***

Bir kadın olarak sokaklarımızda maalesef güvenli yürüyemediğimiz zamanlardan geçiyoruz. Her köşe başından tehlikeli biri çıkabilir ve bize, sevdiklerimize zarar verebilir. İlla ki eşinden, sevgilisinden şiddet gören kadınlarımız değil her kadının kullanabileceği bir uygulama olduğunu belirtmek istiyorum. Dileğimiz tabii ki hiç bir kadınımız şiddete maruz kalmasın ve Kades uygulamasını kullanmasın lakin gerçekleri göz önünde bulundurduğumuz zaman kendi güvenliğimiz için bence çok yerinde bir uygulama diye düşünüyorum. Yayın bitimi sonrasında hemen akıllı telefonumdan Kades uygulamasını telefonuma indirdim ve TC. Kimlik numaramı girerek Kades uygulamasına dahil oldum. Hadi, kendin için güzel bir şey yap ve Kades’ e sen de katıl!