HAYAT DEDİĞİN

Eskiden eşler birbirlerine şöyle derlermiş: ‘Eğer başkasının yüzüne bana bakar gibi bakacaksan, başkasının elini benim elimi tuttuğun gibi tutacaksan bu evlilik devam etmesin!’.

***

Şimdi ise milletin gözünün önünde, şehvetli bakışları üzerine çeken kadınlarımızın giydiği kılık kıyafetlere ne demeli. Bu tablo Müslümanın imanının zırhı olan haya ve edebini ayaklar altına almak demektir.

*** 

Her insanın gönlünden biri geçebilir fakat herkesin sevgilisi olamaz. Ama ömür boyu yüce Rabbimize kulluk yaparak, sevgili Peygamber Efendimize salavatlar okuyup onun sünnetine uyarak, insanlara iyilik yaparak, onların sıkıntılarına tahammül ederek, onlarla hoş geçinerek sevimli ve sevgili bir insan olabiliriz.

***

İtikadı düzgün, zeki insanların kafasından parlak fikirler çıkar. Onun beyninden istifade edilir. İtikadı kötü adamın kafasından çıkan fikirler ise lağım akan derecikler gibi insanın hem dünyasını hem ahiretini batırır, uzak dur!

***

İsmi Hikmet olduğu halde gördüğü korkunç hallerden ve güzel manzaralardan ibret almayıp İslam’dan uzak yaşayan nasipsiz Hikmet’ler gördüm. Yaşadıklarından, gördüklerinden, duyduklarından ders çıkarmalıdır insan.

***

Dünyanın en güzel şeylerinden biri akşamdan planlayıp ertesi gün yapacağı işi gayret sarf ederek en güzel bir şekilde yapmaktır. Bu şekilde Resulullah efendimizin ‘bugünün işini yarına bırakmayın’ hadisi şerifini de yerine getirmiş olurusunuz.

***

İhanetin telafisi, müebbetin tahliyesi, kahpeliğin bahanesi olmaz. Vatan haini kahramanlarıyla bir yere varılmaz. 40’ından sonra azan insan temiz su içtikten sonra çamurlu su içen insan gibidir.

***

Akıldan daha iyi mal, cehaletten daha büyük musibet, meşveretten daha sağlam itimat olmaz. Hiçbir şey zamanı veresiye almış gibi kullanmak kadar çabuk geçiremez. Hislerini kontrol altına alamayanlar dostlarını çabuk gücendirirler.

***

Dünya bir vitrin gibidir, herkes karakterini sergiler gider. Dünya bir kurtlar sofrasıdır. Dişi kuvvetli olan veya zamanlamayı iyi değerlendiren kazanır. Kavuşmanın kıymeti ayrılıkta bilinir.

***

Biri dedi ki ‘arabamın arkasına kimin ismini yazayım?’. Dedim ki ‘kardeşim Sırat Köprüsünden geçerken sana şefaat edecek birisinin ismini yaz’. Yoksa yarın seni meşhurlar veya meşhur laflar kurtarmaz.

***

Akan gözyaşları bir zalimin zulmünden dolayı ise ocaklar yıkar. Eğer akan gözyaşları günahlarının çokluğundan mahsun olduğu içinse cehennemim ateşini söndürür!