HAYALLERİ İÇİN TER DÖKTÜLER

ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen ve 2 milyon 607 bin 903 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı olan TYT, AYT ve YDT sınavları sona erdi. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü sınavda adaylar sınav öncesi heyecanlı olduklarını belirtirken, aileler sınav sonuna kadar okul kapısından ayrılmadı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) yapıldı. Sınav görevlileri adayların belgelerini titizlikle incelerken, koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralları harfiyen uygulandı. Öte yandan T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık bulunduruldu.

BEKLENTİ YÜKSEK

Kepez’de bulunan Karatay Anadolu Lisesi’nde sınava giren öğrenciler uzun süren maratonun ardından heyecanlı olduklarını belirtti. Aileler ise, pandemi döneminde zor bir süreçten geçen öğrencilerin sınav stresini paylaşmak için yanlarından ayrılmadı. Sınava ikinci kez girdiğini ve veteriner olmak istediğini söyleyen Eren Kaçmaz, çok heyecanlı olduğunu belirtirken, Anıl Koçak dönem başında başarı ortalamasında 360 bin kişi arasında olmayı hedeflediğini ancak sınav öncesinde bu rakamı hayal olarak gördüğünü kaydetti. Konyaaltı Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknisyenliği bölümünden mezun olan Murat Çayır ise sınavdan beklentisinin yüksek olduğunu kaydetti.

SAATLERCE BEKLEDİLER

Öğrenciler sınav heyecanı yaşarken, aileleri de onları yalnız bırakmadı. Öğrencilerin sınava gireceği okul kapısının önünde bekleyen ailelerin bazıları dua ederken, bazılarıysa o anları cep telefonu kameralarıyla görüntüledi. Oğlunu sınava getiren baba Tuncay Koçak, ailelerin çocuklardan daha heyecanlı olduğunu söyledi. Kızını sınava son dakikalarda uğurlayan anne Güler Samaras ise pandemi döneminde zorluk yaşayan tüm öğrencilerin heyecanını paylaştığını belirtti. Aileler kapı önündeki heyecanlı bekleyişlerinde, sınava giren tüm öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

SIKI ÖNLEMLER ALINDI

Ayrıca Karatay Anadolu Lisesi’nde gireceği sınava geç kalan öğrencilere rastlanılmadı. Kapılar saat 10.00’da kapanırken, öğrencilerin birçoğu saatler öncesinde okul bahçesinde hazır bulundu. Bazı öğrencilerse kapıların kapanmasına dakikalar kala son anda koşarak yetişti. Okulda, ÖSYM tarafından belirlenen kurallara da uyulduğu gözlemlendi. Sınav görevlileri öğrencileri sosyal mesafe kurallarına uymaları konusunda sık sık uyardı.