'HAYAL TRAFİĞİ' ÇOK ÖNEMLİYMİŞ

Bugün hafta sonu ya hayallere daldım; “Acaba bu yıl DENİZ SEZONUNU ne zaman açabileceğim” diye. Hayaller güzeldir elbette ki. Önemli olan olabilecek ve olamayacak olanı belirlemek.

Kim bilir kaç kişi hayallerinde; ŞIK giyinip gezerken, ESKİ ve KİRLİ pantolonunu giyip işe gitmek zorunda kaldı. Kim bilir kaç kişi; hayalindeki kızı KOVALAYIP, yanından geçen belki de ondan daha güzel ve zeki olanı görmedi bile.

Hayal hayal hayaller. Bakmışsınız bir gün sizin adınıza güzel ve büyük bir HEDİYE kutusu kapınıza bırakılmış. O zaman içinden ne çıkmasını isterdiniz acaba? Gerçi hayal sizin. İSTEYİN OLSUN!

İnsanlar hayal ettikleri sürece yaşarlarmış. Kendimizi bu hayale ne kadar kaptırıp kaptırmayacağımız asıl mesele.

Bunun yanı sıra birde hayal kırıklığı var tabi. Bu da olayın belki de en kötü yanı. Gerçek ve hayaller arasında büyük FARKLAR olur mu? Bu duygular veya hissedilenler YANILTMACA mı?

Bizler, asıl doğruyu veya yaşadıklarımızı DOĞRU olmalı ya da doğruya en yakın olan olmalı diyerek aktarırız çoğu zaman.

Ama şu da bir gerçektir ki; doğru olan ve doğruya yakın olan sözler arasında büyük FARKLAR ve FARKLILIKLAR vardır; uğur ve UĞUR BÖCEĞİ arasındaki kadar büyük bir fark.

Kendimizin veya başkalarının hayal ettiklerini, doğru KELİMELERE DÖKMEK önemlidir bu ölçüde. Doğruyu söylemek ve bunu hissetmek.

Siz hayalinizi hissederek anlattığınızda o heyecanla, karşı tarafta ETKİLENECEK ve hayalinizin GERÇEK olacağına inanacaktır. İnsan yaptıklarından çok yapamadıklarına HAYIFLANIR yıllar geçerken.

Geriye dönüp düzeltemeyiz çünkü o ŞANSIMIZ yoktur. Ve arkasından SİTEM SİTEM. Sonra keşke keşke ve KEŞKELER!

Biraz daha istekli olsaydım keşke, biraz daha çaba sarf etseymişim keşke, biraz daha umursasaymışım keşke, olanakları yerinde kullansaymışım keşke, biraz daha hayallerime sahip çıksaymışım keşke, biraz daha kararımı zamanında verseymişim keşke.

Ardı arkası gelmeyen KEŞKE TRAFİĞİ. Keşkeler olmasaydı hayalinize ulaşacakmışsınız gibi. Hele bir de etrafınızda isteklerine ulaşanlar varsa vay halinize. İç geçirip tekrar tekrar keşke demeler.

Bir sorun bakalım kendinize, tamam hayal ettiniz ama bu hayalinize ne ölçüde SAHİP ÇIKTINIZ? Olamayacak hayallerinizi mutlu olma BAHANENİZ olarak görüp, hatırladığınızda HAYIFLANACAK mısınız? Yoksa olabilecek hayallerinizin peşinden mi koşacaksınız?

Karar ve cevaplar daima sizde. İçinizden gelen sese kulak verin bence. Bu ses sizi doğru hayalleriniz doğrultusunda, doğru yöne yöneltecektir.

Bu trafik ANTALYA’nın KANGREN olmuş trafiğinden daha sıkışık ve karmaşık. Eh bu kadar hayal kurarsan sonuç KARAMSARLIĞA çıkıyor.

Lakin hayallerinizin KARABASANA dönmemesi dileğimle iyi hafta sonları diliyorum bugünden

Hayırlı cumalar!

VIZILTI KAPIMIZI ÇALDI

ANTALYA’da SİVRİSİNEK sorunu olduğunu bilmeyen, bundan dertli olmayan yoktur sanırım. Bu yıl ilk kez VIZILTI sesini önceki gün gece duydum. Hem de ne duyma yarabbi.

İĞNE ÇUVALDIZ meselesi. İnsanın kendi canı yanmayınca meselenin VAHİM boyutunu anlayamıyor. Hoş bu konuyu buradan birkaç sefer gündeme getirdim amma işin boyutunu yaşayınca daha iyi anlıyormuşuz.

KONYAAALTI’nda çok fazla sıkıntı yok gibi gözükse de maalesef manzara öyle değil. Hele birde oturduğunuz binanın yanında kapatılmamış İNŞAAT ÇUKURU var ise! Yandı gülüm keten helva.


Uykuyu kaçırmamak elde değil. Hafta sonu için hayal kurarken hayalin içine böyle vızıltı sokulurmuş. Heyhat, bu işe çözüm bulacak birileri yok mu?

Ha üniversiteden bir hoca bu konuda araştırma yapmış ve halen o ARAŞTIRMA devam ediyormuş. Bu araştırma bitinceye kadar biz sivrisineklere YEM OLMAYA devam edecek gibiyiz.

Tabi bir de çare bulunamama durumu varmış. İşte o zaman tamamen yandık. Karşımıza AZMAN bir CANAVAR çıkarsa şaşırmayın. Unutun bütün hayalleri. Çünkü bu yaz CEHENNEMDEN FARKSIZ olacak.

GETİRİN ŞU ‘L’Yİ

Dün sosyal medyada dolaşıp hayallere dalarken karşıma BABA OCAĞIMDAN bir fotoğraf düştü. Konya’nın merkez ilçelerinden Selçuklu Belediyesi’nin önünde SELÇUKLU yazısı vardı.

O yazının L HARFİ kaybolmuş. Yani SE ÇUKLU diye bir yazı kalmış. Ya birisi hinlik olsun diye bunu yaptı ya da ihtiyacı olan birisi alıp götürdü.

Tabi yazıdaki eksik harfi gören Selçuklu Belediye Başkanı AHMET PEKYATIRMACI, faili bulamayınca çözümü sosyal medyada aramış. Pekyatırmacı, eksik harfli yazının fotoğrafını, “Bizim ‘L’yi kim aldıysa getirsin arkadaşlar” ifadesi ile paylaşmış.

Yahu bir ilçenin L’sinden ne istersiniz. Lazımsa söyleyin başkana yaptırsın versin size bir L. Başka harf istiyorsanız onu da yaptırıp versin. Ama kim aldıysa hakikaten getirsin.

Böyle SELÇUKLU eksik görünüyor. Hadi getirin de bu çile bitsin.