HAYAL KURMAK BEDAVA

İzmir’de yaşanan deprem nedeniyle geçtiğimiz hafta Göztepe ile oynanan karşılaşması ertelenen Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, bu hafta sonu Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Milli aradan önce son maçımız da bu olacak. Göztepe maçı ne zaman oynanır bilemiyoruz. Umarım en kısa sürede İzmir’deki yaralarımız sarılır ve hem futbol hem de hayatımız tekrar normale döner.

Alanyaspor bu üzücü olay sonrası bir maç kaçırarak liderlik koltuğunu da Fenerbahçe’ye devretti. Alanyaspor’un maçını yapmadığı bir haftada ligde üst sıralarda rakibimiz olarak gördüğümüz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Rizespor, Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarını kazandı. Üst sıraları zorlar dediğimiz bu takımların hepsinin birden kazanması biraz manidar oldu. Ligin bu yıl daha iyi top oynayan bu takımlarının hepsinin birden kazanması, tökezlediğimiz anda bizi geçebileceklerini de göstermiş oldu. Bu takımlara belki bir de Sivasspor eklenir ama onun dışındaki ekipler zaten alt sıralarda kalacak gibi. Onlarla pek bir alakamız olduğunu düşünmüyorum. O yüzden lig boyunca üstüne koyarak iyi bir performans göstermemiz gerekiyor ve ufak bir puan kaybının bile nelere yol açacağını görmemiz gerekiyor.

Önümüzdeki hafta ligin son sıralarına demir atan Trabzonspor ile karşılaşacağız. Trabzon temsilcisini en iyi zamanında bile yenen bir ekip olarak bu karışık zamanlarında onları rahat yeneceğimizi düşünüyorum. Hem yönetim hem de teknik adamın tartışıldığı Trabzonspor’a karşı dinlenmiş bir Alanyaspor, herhangi bir aksilik olmazsa kazanır. 3-1’lik galibiyetten 3-4 Kasımpaşa’ya maç veren Trabzonspor’un gerçekten işi çok zor. Umarım kısa zamanda toparlanırlar.

Bu hafta rakibimiz dediğim 7 takım yine alt sıralarda sezonu tamamlayacağını düşündüğüm takımlarla oynayacak. Bir tek Galatasaray, Sivasspor deplasmanına gidecek. O maç elbette zor olacak. Onun dışında bu takımlar bu haftayı da kazanarak milli araya gireceklerdir diye düşünüyorum. Ligin genel bir analizini yaparsak şu anda ligin ikiye bölündüğünü görüyoruz, Alanyaspor’u da dahil edince bu 8 takım nispeten daha iyi diğerleri biraz daha geride gibi duruyorlar. Ligimiz sezon içerisinde 4 veya 5’e bölünüyor bazen. Bu takımlardan bir iki tanesi üst sıralarda farkı açıp bir grup olabilirler. Aynı şekilde alt sıralardaki bazı takımlarda çok kötü gidip, üstlerden fark yiyebilirler.  Veya en üstte 4-5 takım ortada 4-5 takım ve en altta yer alanlar olarak bir sıralanma olabilir. Bu noktada Alanyaspor, üst kısımda devamlı olarak kalmak isteyecektir. Lig de son düzlüğe üst kısımda girersek neden olmasın ki…

Şampiyonluk hesapları için elbette erken ama Alanyaspor şimdiden bize bunları düşünmeyi vaat ediyor. Umarım bu düşüncelerle sezon sonuna kadar gider, yarışın içerisinde oluruz. Gerçi son Fenerbahçe - Antalyaspor maçını, hakemin yaptıklarını falan izleyince insan futboldan soğuyor ama olsun hayal kurmak bedava.