Havada tehlike çanları: THY 5 uçağını seferden çekti

Fahiş bilet fiyatları ve rötarlarla gündemden düşmeyen Türk Hava Yolları filosundaki 5 adet

Dünyanın en büyük havayollarından biri olmasına rağmen skandalları ile gündemden düşmeyen Türk Hava Yolları bu kez de uçak güvenliği ile gündemde. Fahiş bilet uygulamaları ve saatler süren rötarların ardından THY güvenlik nedeniyle 5 "Boeing 737 MAX 9" tipi uçağını seferden çektiğini duyurdu. 

BOEİNG 737 MAX 9’UN KAPISI KOPTU
Alaska Airlines’ın Portland - Ontario uçuşunda Boeing 737 MAX-9 tipi uçağın kalkıştan bir süre sonra uçağın acil çıkış kapısı koptu. Şans eseri kopan alanın bulunduğu yerdeki koltuk boş olması olası bir faciayı önledi. Kapının kopması ve acil basınç değişimi sebebiyle oksijen maskeleri düşerken uçak güvenli bir şekilde havalimanına iniş yaptı. 

5 UÇAK SEFERDEN ÇEKİLDİ
Amerika’da yaşanan bu olayın ardından Boeing 737 MAX 9 uçaklarının güvenilirliği sorgulanmaya başlandı. THY filosunda da 5 adet  "Boeing 737 MAX 9" tipi uçak bulunurken yaşanan olayın ardından seferlerden çekildiği duyuruldu. 

ÖNLEMLER ALINANA KADAR OPERASYONDAN ÇEKİLDİ
Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün uçakların seferlerden çekilmesi üzerine bir açıklama yaparak, “Alaska Airlines’ın Boeing 737 MAX 9 uçağında yaşanan olay akabinde otoritelerin ön incelemesi sonucunda Türk Hava Yolları filosunda bulunan 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağın da tedbir amaçlı incelenmesi istenmiştir. Olaydaki teknik inceleme süreci tamamlanıp, otoritelerce talep edilen önlemler alınana kadar Türk Hava Yolları, filosundaki 5 adet Boeing 737 MAX 9 uçağını ilk inecekleri havalimanında operasyondan çekme kararı almıştır. Uçuş emniyeti en önemli önceliğimizdir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı. 

BAZI SEFERLERDE AKSAMALAR OLABİLİR
Üstün’ün bu açıklaması üzerine teknik incelemelerin neden önce yapılmadığı ve THY’de uçakların ne kadar güvenilir olduğu soruları akıllara geldi.  Uzmanlar 5 adet  "Boeing 737 MAX 9" tipi uçağın güvenlik nedeniyle seferden çekilmesi nedeniyle bazı seferlerde aksamalar olabileceğini belirtti.