Hava Tahmin Uzmanı açıkladı: Sıcaklıklar az da olsa düşecek

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programına konuk olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Mehmet Özdemirci, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde hava durumunu değerlendirerek sıcaklıkların bugünden itibaren hafif bir düşüş göstereceğini belirtti.

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programında özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine yakın değerler beklendiğini kaydeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Mehmet Özdemirci, yağış durumuna ilişkin olarak hafta boyunca ülkenin çeşitli bölgelerinde aralıklı yağışlar görüleceğini ifade etti.


Dün Marmara'nın batısı, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağışların olduğunu belirten Özdemir, “Çarşamba günü biraz daha fazla bir alanda yağış göreceğiz yine Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun Eskişehir dışında genelinde yine Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Afyon çevrelerinde ve Ağrı çevrelerinde aralıklı sağanak yağaçlar göreceğiz. Isınmayla birlikte sağanak ve gökyüzü sağanak şeklinde yağışlar var ama kuvvetli yağışlar değil” dedi.


SICAKLIK ANTALYA İÇİN GÖRECELİ

Son dönemde yaşanan sıcaklık artışlarına da değinerek, özellikle Antalya ve sahil bölgelerinde sıcaklıkların zaman zaman 40 dereceye kadar çıktığını ancak bunun genel etkisinin, kuzeyden esen rüzgarlarla birlikte düşük nem oranıyla sınırlı kaldığını ifade eden Özdemir, “Biraz daha normale döndü. Tabii şöyle bir şey Antalya'daki hava sıcaklığı değişken bazen 40 dereceleri görüyoruz bazen 32-33 dereceleri görüyoruz ama hemen hemen etkisi aynı çünkü 40 derecelerde özellikle sahil bölgelerinde iç kesimlerden Antalya için kuzeyden esen rüzgarla birlikte sıcaklık yüksek oluyor hem de oranı düşük oluyor. İnsanların etkisi aynı şekilde. Denizden esipte 32-33 derece olduğu zamanda da nemden dolayı bunaltıcı bir hava oluyor. Yani o sıcaklıklar biraz Antalya için, sahil illeri için göreceli ama biraz sıcaklıklara düşüş bekliyoruz” diye konuştu.