HATASIZ DOST

Öyle güller vardır ki evde cenneti hatırlatan güzel bir koku verdiği için sevinç gözyaşları ile sulanacak. Öyle güller vardır ki eşler bir karış dili ile evde verdiği huzursuzluktan dolayı cehennemi hatırlatan, asık suratından dolayı binip kaçılacak.


RABBİM HEPİMİZE NASİP ETSİN

Bir insan ki rabbinin emirlerini ciddiye alır, günü gününe ibadetini, hayrını, zikrini yapıp amel defterini faziletlerle süslerse, Rabbi de ondan razı ise cennetin bal ırmağından, süt ırmağından, cennet şarabından, su ırmağından içirir ve rabbini seyre dalar.

 TEBRİK

Güzel insanlar, güzel günlerde hatırlanır.

Güzel dilekler, güzel insanlara yollanır.

Güzel Müslümanlar, bayramınız mübarek olsun.

HER DOSTUN KUSURLARI VARDIR

Nasıl ateşe atılan her odundan duman çıktığı gibi etrafında geçinmek durumunda olduğun her dostun kusurları vardır. Başta kendimizin. Kimse sütten çıkmış ak kaşık gibi olamaz.

TIRAŞ OLMADAN GEL

Genç kardeşim zamanımız diploma ve uzmanlık dönemi. Eğer diplomanız varsa tuttuğunuz dalda tecrübe ve uzmanlık varsa bir işyeri sizin adresinizi, telefonunu öğrenince şöyle bir telefon gelecektir. "falan beyefendi ne iş tutuyorsan hemen onu bırak iş elbisenle tıraş olmadan taksi tut parasını ben vereyim". Genç kardeşim duraklarda karşı cinslerinizle sarmaş dolaş olursan okulu bitiremez, sonra iş bulunmaz, konuşkan biriyken somurtkan biri olursun. Cevher kutusu gibi bilgi sahibi olman gerekirken kabak gibi ucuza gidersin aman dikkat ucuz adam olma.

TAŞKINLIK VE ŞAŞKINLIK

Gençlikte Allah ve resulünün emirlerini tutmayıp şuursuzluk yaparsak buna derler taşkınlık. İhtiyarlıkta akıl başa gelse bile amel defteri günahlarla karartıldığı için buna derler şaşkınlık.

"HAYAT KIRKINDA BAŞLAR"

Bu sözü herkes farklı yorumlar mesela sevgili peygamber efendimiz kırk yaşına kadar milletin içinde dürüstlükte örnek bir hayat yaşıyor ve Muhammedül Emin adını alıyor.

Hayat kırkında başlar demek birazda şöyle insan kırk yaşına kadar bazı hatalar, bazı iyi şeyler yapmıştır. Bazısı da gelin geldiği eve huzur getirmiş, küsleri barıştırmış evde bir huzur ortamı meydana getirmiştir. Bu gelin meyvelerini kırkından sonra toplamaya başlar, işler iyi gider, evlatlar itaatli olur sıhhat durumları iyi olur. Çünkü bu gelinin hareketlerinden Hz. Allah memnun olmuştur, ev halkı zaten memnun.

Birde gelin geldiği eve bomba gibi düşenler var. Bu gelin ailede huzursuzluk çıkarıp, "hep ben haklıyım" deyip, beyinin yanında annen şöyle kötü, baban böyle kötü, kardeşin zaten başta sana düşman gibi kocasını el bombası haline getirdiyse, işte bu gelinde kırkından sonra yaptıklarının fazlası ile karşılığını görecek ömür boyu huzursuz olacaktır.

GURURLANMA EY İNSAN!

Kendine devamlı dikkat et.

İşler iyi gidince kendi kendine kibirlenip, gururlanırsan çoğa varmadan bir daha doğrulmamak üzere yuvarlanırsın.