Hata 2

12 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde FIFA’dan birçok kulübe gelen transfer engeli, Türk futbolunun gündemine geldi. Söz konusu kulüpler arasında yer alan Antalyaspor’da Başkan Sinan Boztepe, cezanın açıklanmasıyla birlikte, “Büyük bir sorun yok. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. 200 bin Euro civarında bir ödeme yapılınca yasak kalkacak” sözlerini kullandı.

Bunun üzerine taraftar rahat bir nefes alırken, ertesi gün aldığım bilgi; 200 bin Euro ile birlikte Gustavo Blanco Leschuk’tan kısa süre içerisinde gelecek cezayla birlikte rakamın 780 bin Euro’ya ulaşacağıydı... Ancak henüz resmi bir yazı gelmediği için -pek tercih etmediğim şekilde- gazeteciliğimi de ikinci plana atarak transfer olabilecek futbolcunun aklını karıştırabileceğinden dillendirmenin doğru olmayacağını düşündüm.

Yönetim kurulundan beklediğim; çok kısa süre içerisinde, Gustavo’dan gelecek cezadan önce 200 bin Euro’nun ödenerek, gereken transferin yapılmasıydı. Fakat olmadı. Tam 11 gün sonra Mustafa Erdilman ve Ege Bilsel’i 200 bin Euro’ya Bodrum FK’ye satarak engeli kaldırabilecek parayı peşin olarak elde etti.

Tam transferleri beklerken, bu kez Gustavo’dan gelen cezayla taraftar şok yaşadı. Bu kez ödenmesi gereken rakam yaklaşık 580 bin Euro…

Tabii ki yönetimin kendi kafasında bir planı, yaşadığı zorlukları vardır. Dışarıdan bakarak yorum yapmak her zaman daha kolaydır.

Ancak Sagiv Jehezkel olayından sonra yönetimin bir kez daha planlamada hata yaptığını düşünüyorum. İsrail medyasından takip ettiğimize göre FIFA’dan özel izin çıkması halinde Maccabi Tel Aviv, Antalyaspor’un borçlarını üstlenip futbolcuyu transfer edecek. Ancak transfer sezonunun tamamlanmasına kısa süre kala Kırmızı-Beyazlıların bu konuda işi artık çok daha zor. Engel kalkabilir, transfer yapılabilir, ancak yaşanan kayıpların telafisi olamayacak.