HASTANEDE 'PARK' ÇİLESİ

AÜ Hastanesi’nde araç yoğunluğu sebebiyle, park yeri bulmak bir hayli zorlaştı. Park yeri bulmakta zorlanan vatandaşlar, çareyi kaldırımlara ve yol kenarlarına park etmekte buldu.

İREM GÜNEYBAZ

Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) araç yoğunluğunun giderek artmasıyla, otoparklarda yer bulmak imkansız bir hale geldi. Araç sahipleri park yeri bulmak için, adeta üniversiteyi dört dönüyor. Otoparkta yer bulamayan vatandaşlar kaldırımlara ve yol kenarlarına araçlarını park ediyor. Kaldırımların araçlarla işgal edilmesiyle, yayalar araç yolundan gitmek zorunda kalıyor.

İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİ

Otoparklarda park yeri bulamayan vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirirken park sıkıntısına çözüm bulunmasını istedi. Acil servis otoparkının tamamen dolu olması vatandaşları çileden çıkardı. Şehir dışından gelen Bahadır Uysal, AÜ Hastanesi’nde hastası olduğunu ve park yeri bulmak için sıkıntı yaşadığını söyledi. Diğer hastaların da sıkıntı yaşadığını söyleyen Uysal, “Uzun süre park yeri aradım. Arabamı uzağa koymak zorunda kaldım. Yer olmadığı için aracımız engelli otoparkına park ettim. Bana ceza yazmaya kalktılar. Otopark yeri yok. Nereye park edeceğiz” diyerek isyanını dile getirdi.

HERKESİN CANINA TAK ETTİ

Hastasını polikliniğin önüne bırakıp park yeri aramaya gittiğini belirten Uysal, bu durumun artık sorun olduğunu söyledi. Uysal, “Bu park sorunu herkesin canına tak etti. Sadece bana değil herkese sorun oldu. Bu duruma acilen bir çare bulunması gerekiyor. Hastaneden çıkarken de otopark ücretini veriyoruz. Çözüm bulmaları artık şart oldu” diyerek, park yeri bulamadığı halde otopark ücreti ödediğini için dert yandı.