HASSAS ÇİZGİ

Taraftarın en sevdiği, kulüp yönetimlerinin ise en hassas olması gereken döneme resmen giriş yaptık.

Dış transfer çalışmalarını sürdüren Antalyaspor, ilk imzalarını kendi futbolcularıyla attı. Hakan Özmert, Veysel Sarı ve Eren Albayrak ile yenilenen sözleşmeler, takımın iskeletini bozmamak adına doğru bir adım oldu. Ancak sözleşme süreleriyle ilgili olarak taraftarın bir kesiminin tepkisi geldi ki bunu da anlayışla karşılıyorum.

İç transferde görünen o ki Fedor Kudryashov dışında sözleşmesi yenilenmesi istenen başka futbolcu yok. Kendisiyle de görüşmeler devam ediyor, olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum.

Ancak asıl hassas olunması gereken konu dış transfer olacak. Kulübün borcunun tamamına yakın kısmı Öztürk ailesi tarafından ödenecek olmasıyla bu konuda sıkıntı yaşamayacak Kırmızı-Beyazlılarda harcama limiti ise büyük engel teşkil edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu henüz bu konuda net bir açıklama yapmadı ama 70 ila 80 milyon TL civarında bir limitin gelmesi bekleniyor. Bunun paralelinde Antalyaspor'un yaklaşık 1 milyon Euro civarında transfere bütçe ayırabileceği de konuşulan detaylar olarak dikkat çekiyor. Tabi burada TFF'nin vereceği limite, bu limiti aşmak için ortaya koyulacak orana ve sözleşmesi devam eden futbolcularla yolların ayrılmasına göre de değişkenlik görülebilir.

Bu açıdan Antalyaspor çok hassas bir çizgide yürüyecek ki işleri çok zor. Yanlış yapma hakkı neredeyse yok. Bu açıdan baktığımızda Kırmızı-Beyazlı kurmayları çok kritik günler bekliyor olacak.