Hasret bitiyor

Antalyaspor, 31 gün sonra taraftarı önüne çıkıyor. Son 3 haftada aldığı 2 galibiyetle moral bulan Kırmızı-Beyazlılar, bu kez kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü karşısında 3 puan arayacak.

Süper Lig’in son 3 haftasından 2 galibiyet çıkarabilen Antalyaspor, çıkışını sürdürebilmek adına bu kez Ankaragücü karşısına çıkacak. Son olarak Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup ederek dikkatleri üzerine çeken Kırmızı-Beyazlılar, Başkent ekibi karşısında da kazanarak ilk 5 hedefini sürdürmeyi amaçlıyor. Çağdaş Altay’ın yöneteceği karşılaşmanın başlama saati 20.30 olacak.

TARAFTARIYLA KAVUŞUYOR

Antalyaspor, uzun süre sonra taraftarı önünde sahne alacak. Son olarak 4 Mart’ta oynanan Gaziantep FK mücadelesinde taraftarı önünde mücadele veren Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında Başakşehir ve Beşiktaş deplasmanına çıkarken, milli ara ve seçimler sebebiyle 31 gün evinde mücadele edemedi.

49’UNCU KARŞILAŞMA

Antalyaspor ile Ankaragücü, bugüne kadar 48 kez birbirine rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda Antalyaspor 18 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Ankaragücü’nün 14 kez kazandığı rekabette 16 mücadele ise eşitlikle tamamlandı.

SERGEN YALÇIN KAYBETMİYOR

Antalyaspor ile Ankaragücü arasındaki rekabette galibiyet sayıları birbirine yakın olurken, Kırmızı-Beyazlıların teknik patronu Sergen Yalçın’ın ise Başkent ekibi karşısında önemli bir üstünlüğü bulunuyor. Deneyimli teknik adam, Sarı-Lacivertlilerle 5 kez rakip olurken, bu karşılaşmalardan 4 galibiyet ve 1 beraberlik çıkardı.

İLK 15 DAKİKA KISIR

30 haftası geride kalan Süper Lig’de her iki takımın da maçların ilk 15 dakikasında gol atmakta zorlanması dikkat çekiyor. Süper Lig’de maçların ilk 15 dakikasında en az gol atan iki ekip Antalyaspor ile Ankaragücü olurken, her iki takım da 76’dan sonra 4’er gole imzasını koydu.

6 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Kırmızı-Beyazlılarda Ankaragücü maçı öncesinde cezalı isim bulunmazken, 6 futbolcu ise kart sınırında mücadeleye çıkacak. Akdeniz ekibinde Bahadır Öztürk, Veysel Sarı, Bünyamin Balcı, Jakub Kaluzinski, Adam Buksa ve Ramzi Safouri kart görmeleri halinde Rizespor maçında forma giyemeyecek. Kırmızı-Beyazlılarda Bünyamin Balcı da sakatlığı gerekçesiyle formasından uzak kalacak.

 

 

31. HAFTA

Stadyum: Antalya

Saat: 20.30

TV:  Bein Sports

Hakem: Çağdaş Altay

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite

Erdoğan Yeşilyurt

Veysel Sarı

Bahadır Öztürk

Güray Vural

Kaluzinski

Saric

Larsson

Streek

Safouri

Buksa

 

Ankaragücü

Teknik Direktör: Emre Belözoğlu

Bahadır Güngördü   

Alper Uludağ

Mujakic   

Kitsiou   

Atakan Çankaya   

Pedrinho   

Tolga Ciğerci

Morutan

Chatzigiovannis

Bassogog

Ali Sowe