HARUN OLMADI SOUSA'YI İSTİYORLAR

Ferhat Kaplan ile yollarını ayıran Antalyaspor, Harun Tekin transferinde de başarılı olamayınca yönünü Portekiz'e çevirdi. Kırmızı-Beyazlılar, henüz A takım seviyesinde forma giymeyen 23 yaşındaki kaleci Diogo Sousa'yı istiyor.

Gelecek sezon takım iskeletini büyük ölçüde değiştirmeyi planlayan Antalyaspor, yollarını ayırdığı Ferhat Kaplan'ın yerine Ruud Boffin'in alternatifi olarak transfer etmek istediği kaleciyi de buldu. Fenerbahçe'den ayrılan Harun Tekin ile görüşmelerden olumlu sonuç çıkaramayan ve deneyimli kaleciyi Kasımpaşa'ya kaptıran Kırmızı-Beyazlılar, Sporting Lizbon'un B takımında yer alan Diogo Sousa'yı transfer etmek için harekete geçti.

SÖZLEŞMESİNİ FESİH ETTİ

Portekiz medyasında çıkan habere göre; Sporting Lizbon, Portekizli'nin 1 yıl daha olan sözleşmesi fesih etti. Henüz A takım seviyesinde henüz maça çıkamayan 23 yaşındaki kaleci, alt yaş kategorilerinde ise kariyerinde 26 karşılaşmada görev aldı. Geçen sezon hiçbir maçta süre verilmeyen Sousa, 2019-2020 sezonunda ise Sporting U23 takımında 21 maçta forma giyerken, kalesinde 23 gol gördü.

PORTEKİZLİ GAZETECİ YORUMLADI

Diogo Sousa'nın kariyeriyle ilgili olarak Lider Gazete'ye bilgi veren Portekizli Gazeteci Bruno Sousa Ribeiro, genç kalecinin üst düzey bir maçta forma giymediği için yorum yapmanın zor olduğunu ifade etti. Sousa'nın A takımda çalışmalarını sürdürdüğüne de dikkat çeken Ribeiro, "Sık sık kadroda yer aldı, ancak hiç süre verilmedi. Maçlardan önce as kalecilerle birlikte çalıştı" sözlerine yer verdi.