HARP HİLEDİR

Hz. Muhammed (SAV) efendimiz tarih boyunca çeşitli devletlerin orduları ile savaşırken savaştan önce ve savaş esnasında çeşitli taktikler uygulamıştır. Bu taktikler bazen casuslar vasıtasıyla, bazen de gidişata göre uygulanmıştır.

***

1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nde atamız Alp Arslan’ın ordusu savaş esnasında önce kaçar gibi yapmışlar, düşman peşine düşmüş. Düşman istenilen yere çekildikten sonra ani bir geri dönüşle askerler hilal şeklini almışlardır. Düşmanı hem şaşırtmışlar hem de bir hareketle ordularını imha etmişlerdir.

***

Tiryaki Hasan Paşa 7 bin kişilik ordusu ile düşman içerisine casus yerleştirmiştir. Yanıltıcı mektuplar göndererek düşmanın aklının ermediği manevralarla 100 bin kişilik Alman ordusunu perişan etmiştir.

***

Gelelim günümüzün adalar denizindeki Yunan olaylarına. Dedeağaç’taki Abd askeri yığınağı Yunan’a cesaret veriyor. Burada benim dikkatimi çeken şey muhtemelen Abd önce Fırat’ın doğusundaki Türk kuvvetlerine saldıracak.

***

Biz orada Abd ile mücadele ederken Yunanistan o zaman mı saldıracak bilemedim. Allah bilir burada büyük bir şeytani oyun dönüyor. Devletimiz ve ordumuz da tabii ki bunun farkındadır.

***

Bazen kendi aramızda konuşurken arkadaşlar şöyle diyor: ’Abd bizimle savaşmaz Yunan’a yardım eder’. Zaten Yunanistan’a sürekli yardım ediyorlar. Ben saldırmaz diyemiyorum çünkü Abd menfaati uymadığı her yere girebilir.

***

Fatih hazretlerinin bir sözü var: ‘Olmaz olmaz deme dünyada olmaz olmaz’. Yani her şey olabilir. Batılılardan her şey beklenir, tarihte örnekleri çok. Sözde insan hakları, yardım, demokrasi vb birçok söylemle neler yaptılar neler.

***

 1.Dünya Savaşı’nda parası ödendiği halde İngiltere 2 gemiyi vermedi bize. 93 Harbi’nde Kıbrıs’a gelen İngiltere kağıt üzerinde Kıbrıs’tan çekilecekti, çekilmedi. Şimdi de Abd uçakları vermiyor, sürekli oyalıyor.

***

İşin doğrusunu tabii ki Allah (cc) bilir. Bizim millet olarak yine ateşle imtihanımız var gibi gözüküyor. Düşman hiç boş durmuyor. Rabbimize çok çok dua edelim; devletimize, milletimize zarar gelmesin diye.

***

Yüce Mevla’dan temennim milletimizin, ordumuzun cesareti sarsılmasın. Karamsarlığa düşmeyelim, birlik ve beraberlik içinde olalım. Sadece kendimizi düşünmeyelim. Çok sarsıntılar atlattık yine atlatırız.

***

SON SÖZ

Bu millet asildir, inançlıdır. Biz kendimize inandığımız sürece, geçmişte yaşanan savaşlardaki gibi birlik olup tek yürek olduğumuz sürece ülkemize hiçbir şey olmaz Allah’ın izniyle. Rabbimizin lütfu ile de zafer bizimdir inşallah.