HARİTACILARDAN LİHKAB ZİRVESİ

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, Lisanslı Harita Ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları (LİHKAB) hakkındaki Kanunun, hizmet kalitesinin artırılması anlamında önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, mesleki istihdama da katkı sunacağını vurguladı.

Sadık Çetin SADAK

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete’de yayımlanan Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ile Büroları hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun sonrasında hazırlanan taslak Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Antalya Şubesi’ne iletildi. HKMO, gelen taslak üzerine şube ve merkeze bağlı temsilcilikler ve üye meslektaşların katılımı ile toplandı. Düzenlenen toplantıda geçmişte yaşanan sorunların gelecekte de yaşanmaması için fikirler beyan edildi. Yapılan toplantıda ayrıca yeni kanunla birlikte yapılacak olan bazı değişiklikler dile getirildi.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Yeni kanunun mesleki istihdama da katkı sunacağının altını çizen Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, kanun kapsamında LİHKAB’ın yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hançer, “Kadastro Müdürlüklerince yürütülmekte iken kanunla lisanslı bürolara devredilen, aplikasyon, parselin yerinde gösterilmesi, plan örneği verilmesi ile tescile tâbi olan cins değişikliği ve hatalı bağımsız bölüm, blok numarası düzeltilmesi işlemlerine yönelik talebe bağlı hizmetlerin uygulamadaki yetki ve sorumlulukların yönetmelik ile belirlenektir” dedi

“VATANDAŞA KAPIMIZ AÇIK”

Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Büroları Hakkındaki Kanunun, kadastro teknik hizmetlerinin özel sektöre devredilerek kurumun iş yükünün azaltılmasının yanında, hizmet kalitesinin artırılması bağlamında da önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Hançer, “Gelen görüş ve öneriler doğrultusunda sürecin mesleğimizin ve meslektaşlarımızın tüm kesimlerinin yararı doğrultusunda ilerlemesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Harita Mühendisleri olarak sadece meslektaşlarımıza değil, her sorusu, fikri ve mesleğimiz açısından danışması gereken konuları olan her vatandaşımıza kapımız ardına kadar açıktır” ifadelerine yer verdi.