Harika atmosfer nefes kesen final

Antalya’da 15 yıl aradan sonra yapılan Red Bull’un yüksekliğe meydan okuyan etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi nefesleri kesti. 24 başarılı sporcunun yer aldığı etkinlik finalinde dereceye giren sporcular ödüllerini Antalya Valisi Hulusi Şahin’in elinden aldı.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 7’inci durağı olan Antalya etabı sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Geliştirme Ajansı destekleriyle Antalya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan etkinlik 15 yıl sonra yeniden turizm ve sporun kenti Antalya’da gerçekleştirildi.

Birbirinden başarılı 12 kadın ve 12 erkek sporcu falezlere kurulan 21 ve 27 metre yükseklikteki platformlarda en yüksek puanı almak üzere mücadele etti. Etkinlikte akrobasi pilotlarının uçuş gösterisi performansı da nefes kesti.

“BAŞARILI BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİ”

Etkinliğin Antalya’nın tanıtımına katkı sağladığını ifade eden İl Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Gürhan, “Etkinliğin ilki 2009 yılında yine Antalya’da yapılmıştı. İnanılmaz bir atmosfer ve adrenalinin yer aldığı etkinlik yeniden Antalya’da gerçekleşiyor. Dünya’nın en iyi 12 kadın 12 erkek dalgıcı akrobasi hareketleriyle atlayışlar gerçekleştirdi. Şehrimizin tanıtımı ve adrenalin sporlarına ilgi açısından çok başarılı bir etkinlik gerçekleşti. Bu güzel atmosferde Antalyalılara bu güzelliği yaşatmak bizleri de mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Yarışmanın final mücadelesi etkileyici atlayışlara sahne oldu. İzleyenlerin nefesini kesen etkinlikte dereceye giren sporculara ödüllerini Antalya Valisi Hulusi Şahin takdim etti. Yarışmada yer alan ilk Türk sporcu Kıvanç Gür ise Antalya etabını 12’nci sırada tamamladı. Adrenalin dolu etkinliğin bir sonraki durağı ise 10 Kasım’da Sidney’de gerçekleştirilecek.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya erkekler finalinde; Aidan Heslop 1’inci, Oleksiy Prygorov 2’nci, Andrea Barnaba 3’üncü, Carlos Gimeno 4’üncü, James Lichtenstein 5’inci, Constantin Popovici 6’ncı, David Colturi 7’nci, Jonathan Paredes 8’nci, Gary Hunt 9’uncu, Yolotl Martinez 10’uncu, Nikita Fedotov 11’inci ve yarışlarda ilk kez boy gösteren Türk sporcu Kıvanç Gür ise 12’nci oldu.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Antalya kadınlar finalinde ise Rhiannan Iffland 1’inci, Molly Carlson 2’nci, Simone Leathead 3’üncü, Meili Carpenter 4’üncü, Kaylea Arnett 5’inci, Xantheia Pennisi 6’ncı, Eleanor Smart 7’nci, Maria Paula Quintero 8’nci, Nelli Chukanivska 9’uncu, Ginni Van Katwijk 10’uncu, Zita Bernatsky 11’inci ve Elisa Cosetti 12’nci oldu.