HANİ VERDİĞİN SÖZLER BAŞKAN

Hani büyüklerimiz hep söyler ya, “Söz kurşun gibidir” diye. Hakikaten öyle. Ağızdan düştüğünde, o söz üzerine elli ayrı cümle kursanız da geri dönüşü oldukça zor olur. Kimi zamanda imkansızdır.

Bu söz kimi zaman sevdiğinize verdiğiniz söz olur.  Bu söz bazen anne veya babaya, bazen de çocuğunuza verilmiş bir söz olur çıkar ağızdan. Amma siyaset yapıyorsanız ve bir söz veriyorsanız koskoca bir ülke veya şehrin insanlarına söz veriyorsunuz demektir.

Cümlenin başına gelirsek, sevgiliye, anneye-babaya ve çocuğa verilen sözler çoğunlukla tutulur. Tutulmaz ise aile temelden sarsılır. Siyasette ise kimi verdiği sözü olabildiğinde tutmaya çalışılır, kim de verdiği sözü yerine getiriyorum edası ile göz boyamak için “lay lay lom” yaparak vakit geçirir.

LAY LAY LOM YAPILDI

Şimdi Antalya’da 23 yıl önce Konyaaltı Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek, son iki yıldır da Büyükşehir Belediye Başkanı. Yani memur olsa emekliliği gelmiş geçiyor bile. Yaşı yerinde olduğu için EYT’li bile değil.

Başkan olduğu yıllardan bu yana sözler verdi, kimini yerine getirdi kimini yerine getiremedi veya getirme imkanı bulamadı. Yani vaatlerinin çoğunu yerine getirmedi desem abartmış olmam.

Zaten CHP’li belediye başkanlarına baktığınız zaman hep boş vaatler verip halkı “lay lay lom” ile kandırmış bir birinin kopyası işlere imza atmışlardır. Nedeni ise vizyon sahibi olamadıkları için kasaba politikacılığına devam etmeleridir.

“Biz birlikte yaparız” sloganı ile işbaşına gelen CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2019 seçiminde 77 proje vaat etti. Bunun büyük bir bölümünü aradan geçen bunca zamana rağmen hayata geçirmedi.

77 PROJE SÖZÜ VERMİŞTİ

Başkan Böcek, “Halk Süt, Halk Et, Halk Mama, Halk Yem, Su Ürünleri Halleri ve Balık Pazarları, Her ilçeye ekonomik kreş, Kruvaziyer Liman ve Marina Projesi, Antalyaspor Kavşağı ve Falez Kavşağı arasına yeni yaşam alanı, Katlı yer altı otoparkları, Müzeler Adası, Falezlerde güneş enerjili aydınlatma, Antalyaspor ve Alanyaspor yaz kampı tesisleri, Turizm çalışanları için ring hattı, Balbey, Haşim İşcan ve Kaleiçi Dönüşüm Projesi, Çiftçiye makine desteği, Soğuk hava depoları, İhtiyaç fazlası domates için salça tesisi ve meyve suyu tesisi, Güneş enerjili kurutma fırınları, Organik gübre, tohum ve fide desteği, Festivaller şehri Antalya, Antalyaspor Koleji, Bilim Koyu, Çocuk doğa kampları, Dar gelirliye kira desteği, 65 yaş üstü vatandaşlar için Yaşam Köyü, Her ilçeye Yaşlı Kreşi, Kent Müzesi, Tahtalı ve Saklıkent kış turizmi merkezi, Kamu çalışanlarına sosyal tesis, muhtarların faturalarına destek, Öğrenciye can suyu, İstihdam ofisi, Antalya’ya özgü çiçeklendirme ve Toptancı hallerde sabah çorbası ve Deniz süpürgesi” projelerini yapacağını söylemişti.

GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞTI

Ama gelin görün ki bunlardan sadece, Deniz süpürgesi, Halk Süt, Halk Et, Toptancı hallerde sabah çorbası (eskiden de yapılıyordu), Altın Portakal özüne dönecek, Öğrenciye can suyu (abonelikler öğrencilerin üzerine olmadığı için kullanan sayısı yok denecek kadar az), İstihdam ofisi (eskiden de olan bir sistem), Antalya’ya özgü çiçeklendirmesi (her dönem yapılan bir çalışma), Alanyaspor tesisleri (bu da eski dönemin kalan projesi).

Garibet bir proje olan Falez aydınlatması ise 3’ncçü sınıf pavyon aydınlatmasına dönünce ondan vazgeçildi. Başdanışman ile Böcek’in söylemleri bu projede çeliştikçe çelişti.

Hakkını yemeyelim Başkan Böcek’in. Göz boyamak için küçük çaplı birkaç projeye imza attı. Hatta ve hatta raylı sistemin 3.etabını neredeyse bitirdi! Ama bunda da hala vagonlar ortada yok.

Pandemi döneminde üstü açık otobüsle sanatçılara destek adı altında konserler verilip “Biz buradayız” mesajı verildi. Yani lay lay lom.

YOK ASLINDA FARKLARI

Yakın tarihimize bakacak olursak CHP’li başkanların bir birlerinden farkları olmadığını görürüz. CHP’den ‘Kilitleri açacağım’ sloganı ile seçilen Bekir Kumbul, tam aksine Antalya’nın iyice kilitlenmesine yol açtı. Yine CHP’den ‘Yaparsa hoca yapar’ sloganı ile seçilen ancak Antalya’ya bir çivi bile çakmayan Mustafa Akaydın şehrin geleceğini hayallerini yerle yeksan etti.

Akaydın, 5 yılı lay lay lom yaparak geçirdi ve ‘Bira festivali” yapmakla ön plana çıkınca hayal kırıklığı yarattı. Bu minvalde dönüp baktığımızda CHP’den ‘Biz birlikte yaparız’ sloganı ile seçilen Muhittin Böcek’in de kos koca 2 yılda göz boyamaya çalıştığını görüyoruz. Ama son döneminin korana belası ile mücadele ile geçtiğini unutmayalım ve bu dönemi ‘Durağan’ olarak görelim.

Fakat, ama, lakin derken CHP’li başkanların görev sürelerinin ‘tarih tekerrürden ibaret’ ile geçtiğini görüyoruz. Ve sonunda soruyorum. Sahi Başkan Muhittin Böcek ‘Hani verdiğin sözler?”

Ağzından çıkan sözleri ya yap ya da…