HANİ SİZLER ORMANI ÇOK SEVİYORDUNUZ?

Bir insan söylediğini yapmalı, sarf ettiği sözün arkasında durmalı. Hani ne demişti ünlü Türk düşünürü ve mutasavvıfı Hz. Mevlana; “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.”

İşte mesele burada. Söylediğin bir söz var ise sonuna kadar arkasında durmalısın. Yoksa yaptığınız lakırdıdan ve algıdan öte gitmez. Bir siyasetçi laf olsun diye konuşmaz, söz söylemez.

Türkiye ve Antalya, 28 Temmuz’da tarihinin en büyük orman yangınını yaşadı. Manavgat Kalemler Mahallesi’nde başladı giderek çeşitli bölgeler sıçradı. 60 bin hektarı aşkın ormanlık alan kül oldu. Ciğerlerimiz yandı adeta.

Peki bu sırada ne oldu. Ormancılar, itfaiye ekipleri, binlerce insan alevlerle mücadele ederken CHP’li muhalifler başta olmak üzere herkes çevreci, yeşilci, orman sever kesildi. Yaptıkları açıklamalarla resmen yangına körükle gittiler.

Algı üstüne algı yapıldı. ‘Ölüyoruz, yanıyoruz” diye bağıranımı ararsın, yoksa “THK uçaklarını niye uçurmadınız” diyeni mi, yoksa tepesindeki helikopter sesini unutup “Helikopterler nerede. Ben 3 tane gördüm” algısı yapanı mı?

Fakat bu feveranların hepsinin siyasi bir şov, algı, seçime yönelik oy artırma çalışmasından ibaret olduğunu o zamanda gördük, şimdi de görmeye devam ediyoruz. Yeşilmiş ormanmış hikaye.

Yine Hz. Mevlana’nın, “Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni bir şeyler yapmak yazım” sözünden yola çıktı sanırım o yangında ortalığı bir birine katan algıcı siyasetçiler.

“Nasıl yani?” diye soranlarınız olabilir. Hemen cevap vereyim. Efendim dün Antalya başta ve ağırlıklı olmak üzere ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında Kalemler Mahallesi’nde 10 hektarlık alanının ağaçlandırma çalışması için fidan dikimi yapıldı. Daha sonra 150 hektara çıkartılacak.

Ancak dün orada birkaç yerel yönetici, köylüler, ormancılar, bürokratlar, öğrenciler vs. den başka gözlerimiz yangın anında avaz avaz bağıran CHP’lileri aradı. Ama yoklardı.

Çünkü CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu Antalya’daydı ve hepsi onun peşine gitti. Yahu sizin hiç mi aklınıza gelmedi Kılıçdaroğlu’nu o ağaç dikim alanına alıp getirmek?

Hadi sizin aklınıza gelmedi diyelim. Peki Kılıçdaroğlu’nun o kadar danışmanı var. Kendisi yeşile ve ormana çok önem veriyordu hadi onun da mı aklına gelmedi gidip bir fidan dikmek?

Ama mesele ne yeşil, ne çevre, ne orman, ne de bir fidan. Mesele siyasi rant olunca her şey mubah sayılıyor. İşin gerçeğine gelince ortalarda kimsecikler olmuyor.

Nasıl olsa Toptancı Hali ziyaretinde yeteri kadar dertli üretici var ya. Verdik onlara da gazı, salladık hükümete gelsin oylar demi? Sevsinler sizin çevreciliğini ve yeşil severliliğinizi.

Benim vatandaşım sağ olsun. Dün bölgeye ilk fidanı dikti. Mevsim sonuna kadar 4 milyon fidan dikilecek. Bizde gidip dikeceğiz. En azından katkımız olacak. Ya siz ne yapacaksınız?

NAZAR DEĞMESİN DE?

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti. Bu ziyaretin bir de anlamı vardı.

Böcek, koronavirüs nedeniyle 3.5 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra 9 Kasım 2020 günü taburcu olmuştu. İşte bunun yıl dönümünde Böcek'e, Kılıçdaroğlu nazar boncuğu taktı.

Bu boncuk işine katılıyorum. İnşallah Başkan Böcek’e bir daha nazar değmez ve böylesine bir illetle uğraşmaz. Ama Kılıçdaroğlu’nun, “Antalya'ya başarılı hizmet veriyorsunuz, biz de bundan çok memnunuz. Antalyalılar da memnun” sözlerine katılmıyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu, sokağa çıkıp hangi vatandaşa sordunuz “Memnun musunuz” diye. Yoksa siz belediyedeki karşılamaya gelenlerle memnuniyet anketi yaptırtıp ondan mı böyle söylediniz?

Bakın ben size memnun olmadığımızın nedeni bir gazeteci olarak değil bir vatandaş olarak söyleyeyim. Son bir yıldır içinden çıkılmaz hal alan bu trafik derdinden bıktık vallahi.

Sadece bu memnuniyetsizliğimin bir tanesi. Tek tek saymaya kalksam vallahi moraliniz bozulur Antalya’ya geldiğinize bin pişman olurdunuz. Bunun için katılmadım o sözünüze.

AYIP VALLAHİ AYIP

Gelelim Döşemealtı’ndaki 100 yatırımın toplu açılışına. Allah aşkına herkes dalga geçiyor, “Nerede bu 100 yatırım” diye. Sanırım sizi ya kandırdılar ya da bizimle alay ediyorlar. Varsın olsun. Biz alıştık Başkan Turgay Genç’in bu hallerine.

Bir de Kılıçdaroğlu’nun dünkü Toptancı Hal ziyaretinde bir nakliyecinin “Hiç AK Partili Milletvekili göremedik” sözüne. Atacaksan yalanı biraz inandırıcı olmalı. Böyle kuyruklu olmamalı.

Daha bir kaç ay önce AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ayağınıza kadar gelmedi mi? Ayıp ayıp hem de çok ayıp. Kılıçdaroğlu’nu görünce coş ama böyle coşma be arkadaş.