HANİ “ÇOK GÜZEL OLACAKTI” YAV!

Bugün size iki belediyenin yaptığı çalışmayı özetleyeceğim. Biri vatandaşının geleceğine yön vermeye çalışıyor, diğeri ise yakasına yapışıp yerin dibine sokuyor. İlk ele alacağımız belediyemiz CHP’li Gazipaşa Belediyesi. Yaptıkları çalışma tıpkı, ‘Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal’ misali.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her defasında partisine mensup belediyelerin vatandaşın ve esnafın yanında olduğunu söylüyordu ama işin aslının öyle olmadığı değil. Hoş, CHP’li Başkanlar zaten Kılıçdaroğlu’nun söylediklerini hiç takmıyor.

Nasıl mı? Tıpkı Antalya’nın Gazipaşa İlçe Belediye Başkanı’nın yaptığı gibi. Belediye emlak borcu olan vatandaşların yakasına öyle yapışmış ki pandemi mandemi falan dinlememiş. Alacağını tahsil etmek isteyen belediye, önce adreslere tebligat göndermiş, ulaşamadıklarının da araçlarına haciz koydurmuş!

Hatta bu haciz işlemlerinden biri öyle bir ters zamanda yapılmış ki herkes şok olmuş. 3 kuruş emlak vergisi borcu olan bir vatandaşın otobüsü Antalya’ya yolcusu taşırken içindeki yolcular indirilip haczedilmiş.

Yine Gazipaşa'dan Mahmutlara giden bir vatandaş aracı 300 liralık emlak borcu için hacizden dolayı bağlanmış. Bu örneklerden onlarca var.

Tamam anladık, kamu borcunu tahsil ediyorsunuz ama bunun başka yöntemleri de var. Hele hele içinde bulunduğumuz zor bir dönemde bankalar bile böyle yapmazken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Sizin Genel Başkanınız size “Vergi borçlarını erteleyin, vatandaşı sıkmayın” demedi mi yok?

Yav arkadaş, “Biz birlikte yaparız” dediniz, “Çok güzel olacak” dediniz ama hiç biri olmadı. Bari hayatı zehir etmeyin insanlara bu yeter.

KOMŞU KRİZE HAZIRLANIYOR

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri medya mensupları ile bir araya geldi. İhracat rakamları ele alınırken bir konuya dikkat çekildi.

Bir dönem Rusya’nın özelikle domates ihracatında yaşattığı sıkıntıya benzer bir uygulamayı komşumuz Bulgaristan gerçekleştirmek üzereymiş. Eğer gerçekleşirse vay halimize.

Rusya'nın Türkiye'den ithal ettiği domatese yönelik kota uygulamasının kaldırılması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, "Bölge ihracatımız için hayati önem taşıyan bir diğer konu da Bulgaristan sınırındaki laboratuvarın taşınması isteği” diyerek sıkıntıyı gündeme getirdi.

Yani, Türkiye’nin sürekli iyi ilişkiler içinde olduğu Bulgar hükümeti anlaşılmaz bir kararla  sınırdaki laboratuvarı Sofya'ya taşımak istiyor. Laboratuvarın taşınması ihracata ağır darbe vuracak gibi görünüyor.

BAİB Başkanı Çavuşoğlu’na göre, analizler nedeniyle 3-4 gün, hafta sonlarına denk gelmesi halinde 7 güne varan gecikmeler yaşanacak. Bu da ürünleri bozulmasına, teslimat süresinin gecikmesine neden olacak.

Bu ihracat öyle başka bir işe benzemez. Üründe bozulma, teslimatta gecikme oldu mu ürün hoppp eve iade. Durduk yerde kriz. Konu, ilgili bakanlıklara iletilmiş. Umarım sorun başlamadan çözülür de nur topu gibi bir krizimiz daha olmaz.

Çünkü; pandemiden, aşıdan, krizden bıktık usandık vallahi.

GENÇLER HER YERDE VAR

Antalya’da son dönemde yaptıkları ve şehre değer katan çalışmaları ile Antalya Genç İşadamları (ANTGİAD) dikkat çekiyor. Nereye baksan o pırıl pırıl genç işadamları. Hele bir yönetim kurulu başkanları Osman Sert var ki, bana göre önümüzdeki dönemde mutlaka siyasette değerlendirilmesi gereken bir isim.

Neyse lafı fazla uzamdan sadede gelelim. Efendim ANTGİD yönetimi ve eşleri Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışına katılım sağlamışlar. İnanın ki törene katılan sanatçılardan daha şık hepsi. ‘İki dirhem bir çekirdek’ gibiler.

Benim gözüm bu ekibe takıldı. Oysa geceye katılan bir çok STK başkanı vardı ama bu ekip ben dahil herksin dikkatini çekti. Allah hepsini nazardan korusun. Unutmadan; ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege’nin şıklığını da es geçmeyelim yani. Her zamanki gibi.

GÜNDEM ANTALYASPOR

Antalya’da Altın Portakal Film Festivali sönük geçince imdada Antalyaspor’da, Teknik Direktör Ersun Yanal’ın görevi bırakması ile gündem bir anda değişti. Gündem kırmızı-beyaz oldu.

Şimdi şehrin dört bir yanında, plazalarda, kahvede, restoranda yani bilumum toplantılarda, “İn aşağı çık yukarı Antalyaspor’a şu kişi hoca olacak” meselesi konuşuluyor.

Her türlü derdin önüne geçiverdi bu Antalyaspor’un teknik adam meselesi. Kimine göre Çağdaş Atan göreve başladı bile. Ama aslı astarı yok gibi. Fakat gündemde bir sürü isim var.

Yönetim kiminle görüşüyor? Bugün yarın belli olur. Daha 20 gün vakit var maçların tekrar başlamasına. Ancak aldığımız duyumlara göre, Jose Morais, Ünal Karaman ve Igor Angelovski gibi isimler ile yönetim görüşüyormuş.

Bana göre hoca yerli olmalı. Gerisi yönetime kalmış.