HANGİ KAZMA YAPTI BUNU

Antalyalıların ‘Karaoğlan Parkı’ diye bildiği Karaalioğlu Parkı olduğu bölgede skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bölgede 2 yıl önce Millet Bahçesi olarak planlandı ve yapımına başlandı. CHP’li Muhitin Böcek’in seçilmesi ile adı Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi oldu.

Önce palmiyeler kurutuldu sonra çimler. Metal plakalar ile bölgeye giriş-çıkış yasaklandı. Tepkiler üzerine kaldırıldı. Bu kez de cuma günü sosyal medyada Karaalioğlu Parkı’ndaki Mirador (seyir kulesi) tel kafes skandalı patladı. Miradora tel kafes çekilip Beydağlarının muhteşem görüntüsü kafeslendi resmen.

Tarihi yapıya açılan delikleri ve çakılan demir çubuklara ‘çirkinlik’ diyen ve çılgına dönen Kent Tarihçisi Hüseyin Çimrin, “O güzel Beydağlarımızı seyrettiğimiz güzel miradora yazık edildi. Antalya’nın kalbine resmen hançer saplandı. Keşke ölseydim de bu görüntüyü görmeseydim” diye yorum yaptı. Haksız da değil yani.

AÇIKLAMAYA BAK

Tepkilerin artması üzerine Büyükşehir Belediyesi, “Seyir terasını kullanmaya gelen vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistlerin korkuluk üzerine oturmaları ve zaman zaman şantiye alanına düşmeleri ile sonuçlanan kazaların önüne geçilebilmesi için manzarayı engellemeyecek şekilde kazı alanına ait parsel sınırlarına güvenlik önlemi amacıyla tel örgü yapılmıştır. İş güvenliği uzmanlarınca da önlem alınması gerektiği belirtilmiş, seyri engellemeyen ancak duvara yaklaşmanın önüne geçilecek şekilde önlem alınmıştır. Ayrıca alınan güvenlik önlemleri miradorda herhangi yapısal bir zarar oluşturmamaktadır” açıklamasını yaptı.

SANKİ ARKEOLOG

Açıklamaya bak beri gel. Tel kafesin iş güvenliği uzmanının isteği üzerine yapıldığı belirtiliyor. Uzman kimse sanki arkeolog. Böyle bir kararı onlar bile zor verirken işgüzarlar hemen uygulamış. Gelen yoğun tepti üzerine neyse ki yanlıştan dönüldü ve kafes kaldırıldı, mirador özgürlüğüne kavuştu.  Ancak konu böyle kapatılmamalı, oraya kaynak yapanlara iyi bir kaynak yapılıp cezaları verilmeli. Yeter ki Antalya’ya dokunmayın be kardeşim. Artık millet sizden bir şey beklemiyor.

HANİ DEMOKRASİ

CHP Antalya İl Gençlik Kolları, Kepez İlçe Gençlik Kolları’nı görevden aldı geçen hafta. Görevden alınan Başkan Akın Kaymak şu açıklamayı yaptı: “Sandıkla göreve gelmiş bir yönetimin İl Gençlik Kolları Yönetimi tarafından görevden alınmasını anlamakta zorlanıyoruz. Kepez Gençliği, alınan bu hukuksuz ve siyasi karara karşı sonuna kadar mücadele edecektir. Bu olay karşılıksız parti sevgisi ile koltuk sevdasının mücadelesidir, hakkımızı yedirmeyeceğiz.”

Eyy CHP İl Başkanı Nusret Bayar…

Hep şeffaflık ve demokrasi naraları atıyordun ya. Neymiş demek ki CHP’de de demokrasi yokmuş değimli?

DEVA’YA DEVA LAZIM

DEVA Partisi’nde kazan kaynamaya devam ediyor. DEVA’nın Antalya İl Teşkilatı kurucu heyetindeki İl Sekreteri Ebru Özdemir, İnsan Kaynakları Parti İçi Eğitim Başkanı Özlem Arlıer, Teşkilat Başkanı Selda Öner ve Kurumsal İletişim Tanıtım Başkanı Emre Karaşin, Antalya İl Başkanı Süleyman Akıncı’nın yönetimini beğenmeyerek kendisine karşı bayrak açtı. 4 kurucu üyeye daha sonra 24 kişilik yönetim kurulu üyesi de destek verip istifa etti. İstifacılar İl Başkanı Süleyman Akıncı’nın görevden alınmasını istedi. Öğrendiğime göre işin içinde partinin kurucuları arasındaki Mustafa Satıcı’nın yer alması kazanın kaynamaya devam edeceğini gösterdi.

BUGÜN MECLİS VAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde bugün meclis günü. Uzun bir aradan sonra Başkan Muhittin Böcek ilk kez meclisi yöneteceğini öğrendim. Faaliyet raporu okunacak ve oylamaya sunulacak. Tabi son bir yılda ne yapıldıysa bu raporda yer alacak.

Bende herkes gibi merakla bekliyorum.

Ancak 14’üncü maddede yer alan EKDAĞ bünyesinde kurulması planlanan Kuru Sebze Meyve Entegre Tesisi kafamı karıştırdı. Bunun için meclisten 12 milyon liralık kredi yetkisi istenecek.

Durup dururken nereden çıktı bu tesis?

Belediyenin onca yapması gereken icraat varken kuru sebze meyve işine niye giriliyor kime iş alanı yaratılıyor anlamış değilim.

Sanırım meclis üyeleri Antalyalılar adına bu soruları soracaktır.