HAMLE SAVAŞI

İlk hafta iyi oynanarak kaybedilen Galatasaray mücadelesinin ardından aksayan isimlere kesik atıp atmayacağı merak edilen Nuri Şahin, aynı kadroyu sahaya sürerek şaşırtma yapmıştı.

O kadroyla Ümraniyespor karşısında 3 puan alan Antalyaspor’dan bu kez hem zorunlu hem de tercihen değişiklik kararı aldı.

Sakat olan Ömer Toprak’ın yerine Veysel Sarı bu sezon ilk kez 11’de yer alırken, ilk iki haftada en çok aksayan isimler olan Soner Aydoğdu ve Ghacha’nın yerine de Fredy Ribeiro ve Sam Larsson şans buldu. Soner Aydoğdu’nun hastalığı bu kararda etkili olurken, Ghacha ise Nuri Şahin kararıyla kenarda oturdu.

Yaklaşık 7 ay önce son maçına çıkarak Antalyaspor’a transfer olan Sam Larsson, özellikle Ümraniyespor karşılaşmasında sonradan oyuna girerek o kanadın sahibi olacağının sinyalini vermişti. Nuri Şahin de ödülünü hemen bir maç sonra verdi.

Nuri Şahin’in bu kadrosu, geride kalan 3 haftanın en iyi startını bu maçta verdi. Geçen sezon Trabzon’da yaşanan olaylardan mıdır bilinmez, son şampiyonu adeta sahasına hapseden Antalyaspor’un, ilk 6-7 dakika içerisinde öne geçmesi işten bile değildi.

İlk 10 dakika Antalyaspor’un yüzde 69 topla oynama oranıyla geride kalırken, Trabzonspor adına yazılan tek istatistik yaptığı 1 faul oldu.

10’uncu dakika geride kaldığında ise Trabzonspor ağırlığını göstermeye başladı. Özellikle Djaniny’nin savunmanın arkasına sarkmasıyla pozisyon arayan Bordo-Mavililer, son paslarda başarı elde edemeyince Antalyaspor önemli iki tehlikeden sıkıntı yaşamadan kurtuldu.

Karadeniz ekibinin hızını kesen Fernando oldu. Geçen sezonun flaş ismi olan ancak bu sezona iyi başlayamayan Fernando, kalitesine yakışır bir vuruşla Uğurcan Çakır’ı avlayarak, açılışı yaptı.

Bu golden sonra da maçın mutlak hakimi Antalyaspor oldu. Son şampiyonu adeta sahadan silen Antalyaspor, gol makinesi Haji Wright’ın penaltı atışından bulduğu golle tüm kozları eline alırken, Abdullah Avcı’nın iki hamlesi Bordo-Mavilileri oyunda tuttu. 45+5’te sonradan oyuna giren Bardhi’yle gelen gol, Karadeniz ekibini oyunda tutmaya yetti.

İkinci yarıda skorun da etkisiyle birlikte oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Antalyaspor oldu. Rakip alanda çoğalmakta zorlanan Kırmızı-Beyazlıların kalesinde yaşadığı en büyük tehlikenin dakikası 60’tı. Bardhi’nin sert şutuna önce Boffin temas ederken, sonrasında direkle buluşan top sahaya geri dönerek, olası beraberlik engellendi.

Üst üste gelen Trabzonspor akınlarından sonra bu kez hamle Nuri Şahin’den geldi. İkinci yarıda hücum katkısı da azalan Luiz Adriano’nun yerine Hakan Özmert sahaya sürülerek, orta sahanın direncini yükseltmeyi hedefledi.

Ancak Nuri Şahin’in en büyük handikabı nüksetti. Oyuna hamle konusunda  yine sınıfta kaldı. Trabzonspor’un baskısı karşısında iyice sinen Antalyaspor savunması, Abdullah Avcı’nın kurtarıcı olarak sahaya sürdüğü Bardhi’yle eşitliği yakaladı.

Bunun ardından bu kez Nuri Şahin’in hamlesi sonucu belirledi. Fredy’nin yerine oyuna dahil olan Gökdeniz Bayrakdar, sadece 2 dakika sonra Antalyaspor için galibiyet fitilini ateşlerken, duraklama dakikalarında gelen iki gol daha Antalyaspor için geceyi şölene çevirdi.