HAMİLE DİLENCİ YİNE CEZADAN KURTULAMADI

Manavgat’ta asayiş ekiplerince maske takmadığı gerekçesiyle ceza uygulandıktan sonra zabıta ekiplerine teslim edilen torun sahibi dilencinin 7 aylık hamile olduğu belirlendi. Manavgat’ta 10 yıldır dilendiğini söyleyen Selda Adlığ’a bugüne kadar dilencilikten 50’nin üzerinde ceza yazıldığı, yazılan cezaların hiçbirisini ödemediği bildirildi. 41 yaşındaki Selda Adlığ’a güvenlik güçleri tarafından korona tedbirleri kapsamında maske takmamaktan, zabıta ekiplerince de dilenmek suçlarından cezai işlem uygulandı.

Bugüne kadar yazılan ceza sayısını hatırlamadığını belirten Adlığ, ‘cezayı niye ödemiyorsun’ sorusuna “karnımı zor doyuruyorum. Cezayı nasıl ödeyeyim” şeklinde cevapladı. Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan ve 10 yıldır geçimini dilencilik ile sağlayan 41 yaşındaki torun sahibi Selda Adlığ, 7 aylık hamile olmasına rağmen dilencilik yapmaktan vazgeçmezken, zabıta ekipleri de Adlığ’a ceza yazmaya devam ediyor. Köprübaşında hamile olmasını kullanıp vatandaşlara duygu sömürüsü yapmak suretiyle dilenen Selda Adlığ, pandem tedbirleri kapsamında denetim yapan polis ekiplerine yakalandı. Polis ekipleri, maske takmadığı için Adlığ’a ceza uygularken, dilendiği için de zabıta ekiplerine haber verdi.

“TORUN SAHİBİ, HAMİLE DİLENCİ”

Olay yerine gelen Manavgat Belediyesi Zabıta ekipleri, üzerinde kimlik bulunmayan Adlığ’a kabahatler kanunu kapsamında ceza uyguladı. Adlığ’ı 6-7 aydır dilenirken rastlamadıkları için ceza yazmadıklarını, Manavgat’tan ayrıldığını düşündüklerini belirten zabıta görevlileri, hamile bir şekilde karşılarına çıkmasına şaşırdıklarını, dilenci kadının torununun olduğunu dile getirdiler.

EN AZ 50 DEFA CEZA YAZILDI

Ceza makbuzunu alan Selda Adlığ, bugüne kadar en az 50 kez ceza yazıldığını, bu cezaların hiç birisini ödemediğini belirterek ben karnımı zor doyuruyorum. Ceza parasını nereden bulup ödeyeyim. Bunu da ödemeyeceğim” dedi.

HABER MERKEZİ