HALK TV’Yİ PARA AKITAN BELEDİYELER NE OLACAK?

Türkiye’de medyayı ikiye bölenler aynı akıbete kendileri uğradı. Kendilerini ‘Sütten çıkmış ak kaşık’ gibi gösterenlerin rakiplerini ‘Yandaş’ olarak gösterdiklerini hepimiz biliyoruz.

Lakin Batı’dan aldıkları fonlarla ‘FONDAŞ’ oldukları belgelenen medya kuruluşlarının bu durumu yurt içinde de yaptıkları önceki gün resmen kanıtlanmış oldu.

CHP’nin kanalı olarak bilinen HALK TV’nin parti kaynakları ile FONLANDIĞI, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in “Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir” açıklaması ile ayyuka çıkmış oldu.


CHP Genel Merkezi, HALK TV ile yapılan anlaşmayı fesih ettikten sonra CHP’li belediyelere de bu durumu bildirdi. Halk TV ile yapılan projelerin durdurulması istendi.

CHP, Halk TV ile sözleşmesini tek taraflı feshedince, partili belediye başkanları da daha önce planlanmış programları tek tek iptal etmeye başladı. İlk iptalde Antalya’dan geldi.


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, önceki akşam geç saatlere kadar HALK TV’de yapılacak programın duyurusunu yaptı. Dün ise yayına 1.5 saat kala programın iptal edildiğini SMS mesajları ile bildirdi.

Mesajda, “CHP Genel Merkezi tarafından gönderilmiş genelge doğrultusunda HALK TV’de bugün yayınlanacak olan Görkemli Hatıralar programımız iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.

Bu açıklamanın ardından CHP’li belediyelerin bugüne kadar HALK TV’ye çeşitli bahanelerle aktardıkları milyonlarca liralık kaynaklar gündeme geldi.

CHP’li belediyeler Antalya’da yerel bir gazeteye 3-5 bin liralık abonelik için kırk dereden su getirirken HALK TV’ye milyonlarca lira FON aktarmaları ise bu kararlarla tartışma konusu oldu.


Her defasında 3-5 gazete abonesi olmak için SAYIŞTAŞ denetimini gerekçe gösteren CHP’li belediyeler acaba HALK TV’ye aktardıkları FONLARI hangi kaynaktan ödediler? Bunu bir açıklamalılar.

Bu noktada neredeyse 2 hafta bir Antalya’da HALK TV’ye Serkan Asker’in programı ile konuk olan CHP’li Belediye Başkanları SAYIŞTAY’ın da baş konuğu olacaklar mı? İnanın bunu sizin kadar bende çok merak ediyorum.

Şimdi bu noktadan CHP’li Muratpaşa, Konyaaltı, Döşemealtı ve Büyükşehir Belediyesi’ne sormak istiyorum, “Kimin parasını verdiniz HALK TV’ye? Bize hizmet olarak gelecek kaynaklar mı gitti HALK TV’ye?”


Eğer bunun cevabını veremiyorsanız buradan SAYIŞTAY’a çağrıda bulunuyorum. Hep 3-5 gazete için Basın Müdürlerine zimmet çıkaracak değilsiniz ya. Birde bu FONLARA bakın. “Kimin parasını kime ne için FON olarak vermişler!” diye.

CHP’DE GARİP GUREBA İŞLER!

Hani bir atasözü var ya, “Deveye ‘Boynun eğri’ diye sormuşlar, o da ‘Nerem doğru ki?’ demiş.” Yani yapılan işin bir yerinin değil, her tarafının kusurlu olduğu anlatan bir söz bu.

Tıpkı CHP’de son dönemde bu sözdeki gibi yapılan işlerin nereden baksanız birçoğu yanlış. Elle tutulur bir tarafı yok. Tepeden tırnağa hep hatalar manzumesi ile gidiyorlar.


Bunun en bariz örneği Antalya’da yaşandı yaşanıyor. GÜN HABER isimli internet sitesindeki habere göre, Konyaaltı’nda tartışmalı geçen delege seçimleri bu kez Kepez ve Döşemealtı ilçelerinde yerini ‘Usulsüz’ delege seçimi iddialarına bıraktı.

CHP Antalya İl Sekreteri Füsun Çevik Karaman, Kepez’in mevcut ilçe başkanı Önder Kurnaz’ın desteklediği Gökhan Ölmez’in mavi listesinden delege olarak seçildi. Ancak, seçimin ardından yapılan bir itiraz, “Usulsüzlük’ iddiasını gündeme getirdi.

Kepez İlçe Başkanlığı’na verilen itiraz dilekçesine göre, delege seçilen Füsun Çevik Karaman,  daha önce Döşemealtı Altınkale Mahallesi'nde olan ikametini Duacı Mahallesi'ne taşımış. İddiaya göre bu değişiklik, ilgili yasal süre içinde Kepez İlçe Başkanlığı'ndan CHP Genel Merkezi’ne bildirilmemiş.


Verilen dilekçeye göre, Duacı Mahallesi'nde oy kullanabilecek kişiler arasında ismi yer almayan Karaman’ın ismi, mahalle delege seçimlerinde usulsüz bir şekilde hazirun listesine kalemle eklenmiş. Böylece, Karaman’ın hem oy kullandırılmasına izin verilmiş, hem de mavi listeden delege yazdırılmış.

Duacı Mahallesi'ndeki seçim 41-41 berabere sonuçlanınca her iki listeyi destekleyen tarafların anlaşmasıyla toplam dört delege ikişer kişi olarak bölüşülmüş. Füsun Çevik Karaman’da Duacı Mahallesi’nden delege seçilmiş.

Baş döndürücü bir trafik mübarek. Kepez ilçesinden delege seçilen Karaman’ın hala Döşemealtı ilçesine kayıtlı olduğu ortaya çıkınca işler arapsaçına dönmüş.

Sadece bu mu? Benzer bir nakil işlemi olayının Kepez Mahallesi’nde de yapılmış. İkamet değişikliği genel merkeze bildirilmeyen 5 ismin kalemle haziruna eklenerek oy kullandırıldığı iddiası ortalıkta dolaşıyor.

Tabi her iki mahalledeki delege seçimleriyle ilgili itirazların yapıldığı, Füsun Çevik Karaman ile ilgili ayrıca disiplin sürecinin başlatılması için dilekçe sunulduğu öğrenildi.

Valla ben çok ümitli değilim bu disiplin işlerinden. Yapanın yanına kar kalan bir CHP yönetimi varken Kepez’de de ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇMİŞ olacak gibi.