HALK EKMEK'TE GÖZLER '1 NİSAN'DA

Lider Haber’de yayınlanan Antalya Konuşuyor programına konuk olan Ekdağ Genel Müdürü Hasan Gökçe, Halk ekmek üretiminin özel bir şirkete ait olduğunu ve 31 Mart’ta şirket ile sözleşmenin fesh edileceğini belirterek, “Üretimin tamamen belediyeye ait olduğu bir sistem kurmaya çalışıyoruz” dedi.

İsmail Akkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Antalya Konuşuyor’a; Ekdağ Genel Müdürü Hasan Gökçe ve Kepez Vakfı Müdürü Bahattin bayraktar konuk oldu. Antalya’da ekmek ve ekmek fiyatlarının konuşulduğu programda; Ekdağ Genel Müdürü Hasan Gökçe, Üretiminin tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacağı sistemin ön hazırlıklarının bitirildiğini ve Mart sonuna kadar halk ekmeği kendi tesislerinde üretecek altyapının da tamamlandığını aktardı. Gökçe, “Vatandaşlarımızın ekmekle ilgili hiç şüpheleri olmasın bu konu Muhittin Başkanımızın çok önemsediği bir konu, en kısa sürede en uygun ekmeği hep beraber o kurdeleyi beraber de keserek vatandaşlara ulaştıracağız” dedi.

“31 MART’TA FESH EDİLECEK”

Antalya’da ekmeğe yapılan zamdan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ekibinin haberinin olmaması durumunu değerlendiren Gökçe, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi ekmek üretimi yoktur. Aksu bölgesindeki halk ekmek tesisi özel bir şirkete ait. Pandemi ve fiyat dalgalanmalarından dolayı yüklenici firma artık bu işi yapamayacağını, halk ekmek mantığıyla ekmeği vatandaşa ulaştıramayacağını geçen ay söyledi. Biz de kökten bir çözüm bulmak adına sözleşmemizi karşılıklı olarak 31 Mart’ta fesih ediyoruz” diye konuştu.

“ÜRETİM TAMAMEN BELEDİYENİN OLACAK”

Üretimin tamamen belediyeye ait olduğu bir sistem kurmaya çalıştıklarını söyleyen Gökçe, “Önümüzdeki günlerde Muhittin Başkan bu durumu kamuoyu ile paylaşır. Mevcut tesisin Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir bağı yok. Tamamen Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak bir sistemin ön hazırlığını bitirdik. Hızlı bir şekilde yetiştirebilirsek mart sonuna kadar kendi ekmeğimizi kendi tesisimizde üretmek için tüm çalışmalarımızın altyapısını tamamladık. Zor durumda kalmamak adına yüklenici firma ile ilgili 3 aylık opsiyon anlaşması yaptık. Belki o opsiyonu kullanabiliriz. 3 ay içinde bu yapıyı ortaya koyabilirsek, Antalya Büyükşehir Belediyesi; vatandaşa uygun, ucuz, hijyenik sağlıklı ekmeğini ulaştırmış olacak” ifadelerini kullandı.

BÜFEKONDU YORUMU

Geçtiğimiz ay tepkilere yol açan Kazım Özalp Caddesi üzerinde bulunan alışveriş merkezinin karşısına, şehrin siluetini bozacak şekilde büfenin kurulmasını ise Gökçe, kararın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edildiğini fakat Ekdağ’ın günah keçisi ilan edildiğini söyledi. Büfekondularla ilgili Gökçe, “Biz farklı bir yapıyız. Belediyenin hissedarı olan fakat tamamen özerk bir yapısı olan bir şirketiz. X bir özel şirket belediyeden şartlara uygun olduğu takdirde kiralanabilir. Biz de belediyenin kiracısıyız. Bu büfeleri koyma yetkisi bizimle uzaktan yakından alakalı değil. Tamamen meclisin yetkisinde. Mecliste oy birliğiyle kabul edilmiş. Ekdağ burada günah keçisi oldu” diye konuştu.

PANDEMİYE RAĞMEN GELİŞEN VAKIF KURULUŞU

Kepez Vakfı Genel Müdürü Bahattin Bayraktar, pandemiye rağmen büyüyen vakıf kuruluşu olduklarının altını çizerek, “Ben başladığımda  65 kişi çalışıyordu. Şuanda 110 kişi çalışıyor. Pandemiye rağmen büyüyen bir vakıf kuruluşu olduk. Seyir Terası ve Kent Ormanı’nda iktisat işletme açısından da belediyemizden kiraladığımız ve işlettiğimiz işletmeler var. Antalya’nın süper manzarasında aziz milletimizi davet ediyorum. Antalya’yı izlerken; temiz, hijyenik, kaliteli ürünleri bulacaklar hem de ödedikleri her kuruş hayra vesile olacak” dedi.

‘Bİ DİLİM’ MARKASI

Pandemi sürecinde üretmeye çalışmaya devam ettiklerini ve ‘Bi Dilim’ markasını kurarak pasta pasta çeşitleri satışına başladıklarını belirten Bayraktar, “Yeni bir marka oluşturduk ‘Bi Dilim’ markasıyla yaş pasta ve türlerini üretiyoruz. Çok güzel bir takdir görmeye başladı. Büfelerimizin fiziki görünümlerini güncelledik. Yaklaşık 100 büfemiz var. Ekmek satışımız ve yan ürün satışımız var. Makine yatırımları yaptık ve rol ekmeği ürettik. Antalya’da en çok tercih edilen ekmek oldu” diye konuştu.

 “FİYAT ARTIŞI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Ekmeğe zam yapılacak mı? Sorusuna ise vatandaş ve esnafı düşündüklerini ve ona göre bir karar aldıklarını belirten Bayraktar, “Kepez ekmekte vatandaş ve esnafımızı düşünüyoruz. Emeğe de saygı duymamız gerekiyor. Ekmek üretmek kadar zor bir iş yok. Fedakârlık ve sabır isteyen bir meslek. Fırıncılarımızı düşünmeden bir fiyat politikası uygulamadık. 2,25 TL’ye ekmek satışı gerçekleştiriyoruz. Sadece Kepez’dede 45 bin ekmek satıyoruz. Aynı zamanda Kepez Belediyesi’yle beraber yaklaşık 2 bin aileye ücretsiz ekmek veriyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında da bugün de dün de hiçbir zaman vatandaşımızdan kopmadık. Bu fiyatta yürümeye devam etmeye çalışacağız. Fiyat artırmayı düşünmüyoruz” dedi.