HALK EKMEK’İN ZAMLA İMTİHANI

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Halk Ekmek zammından habersiz olduğunu iddia ederek, indirim yapacaklarını belirtmişti. Geçtiğimiz ay 1.50 TL’den 2.25 TL’ye çıkan halk ekmeğin fiyatı bu hafta 2 TL’ye düşürüldü. Yapılan indirimin yılbaşına kadar geçerli olacağı ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren ekmeğin yeniden 2.25 TL veya 2.50 TL seviyelerine çıkarılacağı öğrenildi.

Ekmek fiyatları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Halk Ekmek büfelerinde satışı yapılan geçen ay yüzde 50 artırılarak 1.50 TL’den 2.25 TL’ye çıkan 210 gram Halk Ekmek fiyatlarından haberinin olmadığını ve konuyla ilgili toplantı yapacaklarını belirtmişti. Böcek’in bu söylemlerinin üzerine gerçekleştirilen toplantı sonrasında kentte 210 gram Halk Ekmek’in fiyatı 2 liraya düşürülerek büfelerde satılmaya başlandı. Böylelikle halk ekmeğin fiyatına 25 kuruşluk indirim yapılmış oldu. Türkiye’deki iller arasında en pahalı Halk Ekmek’in Antalya’da satılması ise vatandaşlara isyan ettirdi.

“HİÇ HABERİMİZ YOK”

CHP’li Başkan Böcek yaklaşık 3 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğu belediyenin iştirak şirketinde usulsüzlük olduğunu ileri sürerek bunu yeni fark ettiklerini dile getirmişti. Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Böcek, Halk Ekmek fiyatları ile ilgili toplantı yapacağını duyurmuştu. CHP’li Başkan Böcek, “Antalya’mızda Halk Ekmek 2.25 TL. Hiç haberimiz yok. EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı’na soruyorum ekmek zammından haberi yok, benimde yok. Adam 15 bin ekmek veriyor bizim Halk Ekmek’e ama kendisi Halk Ekmek adı altında oraya buraya ekmek satıyor. Yarın Halk Ekmek ile ilgili toplantı yapacağım. Ben de İstanbul, Ankara, İzmir gibi Halk Ekmek’i daha ucuza satmaya çalışacağım” şeklinde açıklamıştı.

YENİ ZAM YOLDA

CHP’li Muhittin Böcek,  Halk Ekmek üretimini yapan Antalya Halk Ekmek Toroslar A.Ş. yaptığı toplantının ardından Halk Ekmek’e 25 kuruşluk bir indirim geldi. Bu indirimin ise ocak ayı itibariyle son bulacağı öğrenildi. Ekmek üreten firmanın ocak ayı itibariyle ekmeği 2.50 TL’den satacağı planlıyor. Öte yandan Halk Ekmek’in en pahalı olduğu illerin Başında Antalya geliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ekmek fiyatları 1.25 TL’den satılıyor