HALK EKMEĞE 75 KURUŞ ZAM

Antalya’da 1 buçuk liradan satılan halk ekmeğin fiyatı yüzde 50 zamlanarak 2 lira 25 kuruşa çıktı. Zamlı tarifeyle Antalyalılar büyük bir şok yaşadı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise fiyat artışlarından sonra sektör temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Ekmek fiyatlarına gayrı resmi gelen 50 kuruşluk zammın ardından, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halk ekmek noktaları da zam yapmaktan geri kalmadı ve ekmeğe 75 kuruşluk zam yapıldı. Halkın ekmeği sloganıyla kentin belirli noktalarında satılan halk ekmek, 75 kuruşluk zam ile birlikte 2.25 TL’ye yükselerek normal ekmek fiyatı ile neredeyse aynı seviyeye yükseldi.  Öte yandan geçtiğimiz gün Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Fırıncılar Odası’nın da katılımı ile ekmek fiyatları hakkında toplantı gerçekleştirildi.

KARARA BAĞLANAMADI

Vali Yazıcı, ekmek fiyatları hakkında uzun soluklu süren toplantıda henüz bir karar alamadıklarını belirtti. Vali Yazıcı, “Un fiyatlarının artışını ekmek fiyatına yansıtmak istiyorlar. Tüm Türkiye’de böyle bir durum var. Henüz bir karara mutabakat sağlayamadık. Ticaret Bakanlığı’nın koymuş olduğu bir sınırlama var. Kilo başına uyguladığı bir fiyat var. Bunu da Fırıncılar Odası Başkanı kabul etmiyor, farklı talepleri var. Konuşuyoruz, tartışıyoruz, henüz bir karara varmış değiliz. Biz çok yüksek fiyat artışına da razı değiliz” dedi.

Vatandaşlar ise halk ekmek büfelerinin daha uygun fiyatlı satış yapması gerektiğini belirterek, adeta fırınlarla yarış içine girildiğini ifade etti.