HALİL BAŞKAN ÇOK İNCİNMİŞ!

Bilenleriniz biliyordur, MEŞHUR Elmalı Belediye Başkanı HALİL ÖZTÜRK’ü. Hani şu ‘NOTER ONAYLI AŞK SKANDALI’na adı karışan. Şoförünün eşi ile adı AYYUKA çıkan.

Dün kendisi hakkında gazeteci dostum ERKİN ÖZGÜNSÜR’ün kaleme aldığı bir yazıyı okudum; “HALİL ÖZTÜRK; İBRAHİM TÜRKİŞ ve TARIK SARVAN'a 14 Mayıs mesajı ile yüklendi!” başlıklı.

Yazının içeriği, Elmalı Belediye Başkanı HALİL ÖZTÜRK'ün Mayıs ayı MECLİS Toplantısı’nda Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İBRAHİM TÜRKİŞ ile ELMALI'nın dahil olmadığı ve CW Enerji’nin isim sponsoru olduğu GÜREŞ LİGİ’ni hedef alan konuşması.

FEDERASYON ile ELMALI BELEDİYESİ arasında lig mevzusunda yaşanan GERİLİM var. Bu gerilim KIRKPINAR ve ELMALI güreşlerine dayanıyor. Tarihçesine kadar mevzular. Sonrasında işe her zaman olduğu SİYASET giriyor. Başkan Öztürk, ELMALI’yı GÜREŞ LİGİ’ne sokmadığı gibi KURTDERELİ’nin lige siyaseten dahil edildiğini iddia etmiş.

Akabinde ise, “Yani bu ligde ELMALI'yı ben olduğum sürece, YARIŞTIRMAM” demiş skandal aşkın KAHRAMANI. ÖZGÜNSÜR’ün köşesindeki yazıya göre sonra SARF ETTİĞİ SÖZLER daha VAHİM.

ÖZTÜRK, "Federasyon Başkanımız ELMALILI. Üzüldüğümüz konu da oydu. Elmalı girmedi, ELMALI kaybetti, ELMALI lige girmezse şu veya bu olacak......Bu işler PARAYLA oluyor. GÜREŞİN sermayesi para! Şükür ki bizde bu SEVDAYA bu bütçeye büyük illerin yapamadıklarını yaparak, cebimizden de BİR LİRA çıkarmadan yaptığımız için sorun yok, PARAMIZ da var, biz bu işi YAPARIZ" ifadelerini kullanmış.

Yetmemiş, CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin adının TARIK SARVAN olduğunu ileri sürmüş. O şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ama SPONSOR olan firma CW Enerji! Böyle bir isim verilmesini SAÇMALIK olarak görmüş Halil Başkan. ELİNİ taşın altına koyma, lige SAHİP ÇIKMA sonra bir de “SAÇMALIK” de. Sonra da “İhale yapmıyorsunuz ve lige bu adı nasıl veriyorsunuz” diye de sormuş.

HALİL ÖZTÜRK sanki Elmalı Belediye Başkanı değil de GENÇLİK VE SPOR BAKANIYMIŞ gibi sormuş, sorgulamış TÜRK-İŞ BAŞKANLIĞINDAKİ federasyonun yaptıklarını.

ERKİN’in köşesinden yaptığım alıntıya göre, “Bu güreşe yıllarca para ödeyen KIRKPINAR AĞASI gibi ağalar var…TÜRKİYE'nin her yerinde GÜREŞE yıllardır milyonlar veren AĞALAR var. Topladınız mı ağaları? Sizin isminizi vereceğiz bu LİGE, şu kadar para ya da İHALEYE çıkardım. Atıyorum 1-5 milyon dolar bu lig, böyle bir şey var mı? Yok! Neden? TARIK SARVAN’da SİYASİ bir KİMLİK var. Tarık Sarvan gelecek, ELMALI'da HAKAN ÇETİN orada, her anonsta TARIK SARVAN LİGİ. Nerede burada federasyonun ya da bakanlığın ismi? Böyle bir şey olabilir mi? Çok siyaset bulaştı, bu SİYASET de 14 MAYIS'ta şekillenecek. 14 Mayıs'a kadar ne konuşursak BOŞ. 14 Mayıs'tan sonra her şey yeniden ŞEKİLLENECEK. Federasyon yeniden şekillenecek” sözleri ile de TEHDİTLER savurmuş.

Arşivler YALAN söylemez. Madem Tarık Sarvan siyasi birisi 2022’de ziyaret edip ‘ALTIN KEMERLİ GÜREŞ AĞASI’ diye sosyal medyadan paylaşım yapan sen değil misin? Şimdi, bu MİNVALDE Türkiye Süper Ligi’ne bakalım; nasıl bir isim verilmiş. TFF birilerine mi SORMUŞ, ihale mi AÇMIŞ. Bu işin PROSEDÜRÜ neymiş, falan filan. BASKETBOLA veya VOLEYBOLA bakalım nasıl olmuş diye. Çok uzağa gitme ANTALYASPOR’un ve stadın isim SPONSORLUĞUNA.

Gidersiniz, konuşursunuz, bu işe HEVESLİ bir firma var ise PAZARLIK yapıp isim sponsorluğunu belirli süre için verirsiniz. Süre bittiğinde para çok olan BASAR PARAYI isim SPONSORU olur. Hani senin şu İKİ YILDIR milyonlarca liraya pazarlık usulü verdiğin ancak bir türlü hesabını veremediğin güreş ağalığı ihalesindeki MİLYONLAR gibi. Demek ki bu işler böyle OLUYORMUŞ!

Neyse. Yazıyı baştan aşağı okurken aklıma son günlerde sosyal medyada VİRAL olan “İNCİNMİŞSİN…” videosu geldi. Sanırım TEŞBİHTE hata olmasın, bizim SKANDAL AŞK kahramanı HALİL BAŞKAN’da çok İNCİNMİŞ bu GÜREŞ LİGİ konusunda.

Sanırım İbrahim Türkiş kendisini KÜNDEYE getirip çayırda ters düz etmiş ki ÇOK İNCİNİNCE TEHDİTE başvurmuş, kendini federasyonun üzerinde görmüş, TALİMATLAR ve AKILLAR vermiş. Yahu o kadar aklın vardı da sen ELMALILARI kaç yıldır niye İNCİTTİN skandal öykünle. Sen önce çık 2 yıllık güreşin hesabını TEK TEK bir ver. Sonra diğer MEVZULARA dal.

ELMALI küçük yer yarın öbür gün bu insanlarla YÜZ YÜZE bakacaksın. Öyle HOYRAT davranma istersen. Sen, Elmalı’nın ŞEHR’ÜL-EMİN’i isen herkese eşit mesafede olman lazım.

ÇOCUKLAR NE OLACAK?

ANTALYA’da CHP’li belediyeler 14 Mayıs seçimi nedeniyle işi gücü bıraktı, MİTİNG MİTİNG gezerken asli görevlerini unuttu. VATANDAŞ kimsenin umrunda değil.

Yollar PERİŞAN, trafik ÇİLESİ almış başını gidiyor. Deniz MANZARALI yollar karavan paklar sahipsiz köpeklerin işgali altında. Dün FALEZ-2 PARKI’ndan gelen fotoğraf bunun KANITI!

Çocukların oyun alanını iki köpek İŞGAL ETMİŞ biride kafasına göre dolaşıyor. Belediye aransa da kimse TINLAMIYOR. Daha doğrusu kimse UMURSAMIYOR, herkes tehlikeyi GÖRMEZDEN geliyor.

Ben buraya NOT düşüyorum. Bu parkta bir gün ÇOCUĞUN birine bir köpek saldırırsa bunun hesabını vermeniz için DELİL olarak saklıyorum. AYIPTIR, GÜNAHTIR.

Buraya giden sizin çocuğunuz olsa ne olurdu, ne düşünürdünüz acaba?