HALDEKİ FİYATLAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Kurban Bayramı’nda sebze ve meyveye gelen yoğun talep nedeniyle hal ve pazarlarda artan fiyatlar düşmeye başladı. Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hal esnafı, yeni mahsullerin çıkmasıyla birlikte fiyatların düşmeye devam edeceğini söyledi.

Turizm kadar örtü altı üretimde de adından söz ettiren Antalya’da üretilen yaş sebze ve meyveler Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Üretici ürününü gece boyunca hasat ettikten sonra kamyonetlerle kasa kasa Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ne getiriyor. Burada çiftçiler, ürünlerini satması için komisyoncuların depolarına indirip serasına geri dönüyor. Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı halinde Kurban Bayramı öncesinde sebze ve meyve fiyatlarında artış meydana gelmişti. Kurban Bayramı’nın bitmesi sonrasında mevsimlik sebze ve meyve fiyatları düşmeye başladı.

FİYATLAR DÜŞTÜ

Her sene bayram zamanlarında aynı şekilde artışın yaşandığını söyleyen Mehmet Balat,  “Bayramdan sonra fiyatlar düşmeye başladı. Şuanda bütün sebze meyve fiyatları normale döndü.  Yaz sezonu başladığı için yayla domates, patlıcan ve biberde biraz artışlarımız var.  Bunun sebebi de yaz sezonunda yaylanın fiyatıyla sahilin fiyatlarının arasında fark oluyor” dedi.

“KAZANÇ ORANINDAN FAZLA”

Bayramdan önce göze çarpan çok fazla bir artış olmadığını belirten hal esnafı Ahmet Öz, “Bayramdan sonra fiyatlar normale döndü. Domates 2,5 TL ile 4 TL arasında değişiyor. Yeni mahsuller çıktıkça bu fiyatlarda daha da düşmeye devam eder. Talep az olduğu zaman fiyatlar da haliyle yükseliyor.  Halde fiyatla pazardaki fiyatlar arasında da fark oluyor. Limondan örnek vermek gerekirse biz kilosu 5 liraya limonu satıyoruz, pazarcı müşterisine limonu 9 liraya satıyor yüzde 35 kar kazanmış oluyor. Zincir marketlerde ise bu kazanç oranın daha fazla” diyerek tepkisini gösterdi.