TOPTANCI HALİ’NDE MESAİYE SAAT AYARI

Antalya Toptancı Hali’nde radikal bir kararla çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Yönetime gelen yoğun talepler üzerine verilen karar yürürlüğe girdi. Toptancı Hal’in gece 03.00’te açılıp, akşam 21.00’de kapanacağını bildirildi.

Gelen yoğun talepler doğrultusunda, Antalya Toptancı Hali’nde çalışma saatlerinde değişikliğine gidildi. Antalya Toptancı Hali’nde komisyoncuların, tüccarların, çiftçilerin ve çalışanların talebi olan çalışma saatlerinde değişiklik yapılması isteği karara bağlandı. Hal’de daha önce saat 03.00 olan açılış saati koronavirüs tedbirleri kapsamında 07.00 olarak değiştirilmişti. Kapanış saati ise akşam 19.00 olarak ayarlanmıştı. Antalya Komisyoncular Derneği(ANTKOMDER) Başkanı Hasan Ali Yılmaz, yeni alınan kararda 1 Kasım Pazartesi’den itibaren hal’in gece 03.00’te açılıp, akşam 21.00’de kapanacağı bilgisini verdi.

“NORMAL HAYATA DÖNDÜK”

Toptancı Hali’ndeki çalışma saatlerine gelen şikayetler üzerine yeni kararla saatlerde değişiklik yapıldığını belirten ANTKOMDER Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Komisyoncu arkadaşlarımızdan, tüccarlarımızdan, çiftçilerden ve çalışanlardan mesai saatleriyle ilgili şikayetler geliyordu. Biz gece saat 9 ila 10 gibi satışa başlıyorduk. Ertesi gün depolar sabah 5’te açılmaya başlıyordu. Burada herkes kaybediyordu, kazanan yoktu. Şimdi yeni kararla gece 03.00’da satışa başlıyoruz. Akşam 21.00’de kapanıyor. Sabah 05.00’e kadar depolar, sebze ve meyveler rahatlıkla boşalıyor. Üreticilerimiz, her saat hale girebilir. Kimse bir zaman kaybına uğramıyor. Bu uygulamadan üreticilerde, çalışanlar, herkes gayet memnun. Artık normal hayata döndük” ifadelerini kullandı.