Hala transfere ihtiyacımız var

Hala transfere ihtiyacımız var

Avrupa’ya erken veda eden Alanyaspor, Süper Lig’de ise yoluna dolu dizgin devam ediyor. 21 takımla oynanan ve oldukça fazla maçın yapılacağı lige, Türkiye Kupası’da eklenince yoğun bir maç trafiğine girilecek.

Bu süreç elbette futbolcuları da oldukça zorlayacak. Çok uzun bir maratona giren takımlarda, form grafiği erken düşenler ve yorulmaya başlayanlar, özellikle son düzlükte acı hatıralar yaşayabilirler. Bu yüzden bu sezonun belki de en önemli konusu; geniş bir kadroya sahip olunması gerektiği. İlk etapta aynı oyuncular ile idare edebilirsiniz ancak ilerleyen süreçte tabi ki çok fazla futbolcuya ihtiyaç olacak. Yani bu yıl nitelik kadar nicelikte önemli. Üstelik bu sezon 3 değil, 5 oyuncu değişiklik hakkımız var ve bunun avantaj olması için yedek kulübesinin geniş olması gerekiyor.

Süper Lig’de kadrosunda en az oyuncu olan takım ise Alanyaspor. Alanyaspor’un kadrosunda toplam 24 futbolcu görünüyor. Bizden sonra Gaziantep 25 futbolcu ile gelirken, diğer takımların hepsi 30 ve üzerine çıkmış durumdalar. Bu açıdan baktığımız zaman Alanyaspor’un kadrosunu biraz daha genişletmesi gerekiyor.  Örneğin Antalyaspor’da toplam 31 futbolcu yer alıyor. Alanyaspor’dan tam 7 kişi daha fazlalar. Üstelik Alanyaspor’un 24 kişilik kadrosunda forma bulmasına çokta ihtimal vermediğimiz üçüncü kaleci Çağrı ve Hasan Ayaroğlu var. Bu iki ismi de çıkarınca sadece 22 kişiyle bu lig bitmez.

Ligde oynadığımız 3 maçta tam 18 futbolcu görev aldı. Bu ligin ortalaması için normal. Hatta 3 maçta sadece 16 futbolcusuna görev veren takımlar da var. Şu ana kadar iki kalecimiz Ufuk ve Çağrı, Ahmet Gülay, Umut Güneş ve Hasan Ayaroğlu hiç forma şansı bulamayan isimler. Bu genç isimler zaten Türkiye Kupası’nda bazı maçlarda oynarlar. Bu da elimizde 18 kişi kalıyor demek. Yani takımda 3 kişi sakat ya da cezalı olsa, 5 oyuncu değişikliği bile yapamayacağız.

ALPAY VE UMUT

Kulislerde dolaşan iddialara göre Alanyaspor, Beşiktaş’ın genç stoperi Alpay ve kadro dışı kalan forveti Umut Nayir ile ilgileniyor. Ben iki transferinde oldukça yerinde olacağını düşünüyorum. Stoper bölgesinde kesinlikle bir eksikliğimiz var Alpay başarılı bir isim. Bence yedek için çok uygun. Forvette de sıkışan maçlarda hava topu üstünlüğü ile bilinen ve gittiği her takım için son saniyeye kadar mücadele eden Umut Nayir gibi bir isim çok gerekli. Bence bu iki ismin yanı sıra bir kanat oyuncusu daha gerekli. Tabi ki kulübün transfer limiti var mı? Maaş bütçesi limiti aştı mı? Bilmiyoruz. Ancak eğer mümkünse 2 veya 3 oyuncu transfer sezonu bitmeden takıma katılmalı. 

ONUR BULUT NEREDE?

Son olarak geçen sezonun flaş ismi Onur Bulut, bu sezon 4 resmi maçta toplam sadece 5 dakika forma giyebildi. Rotasyonlu çıkılan Rizespor maçında bile tercih edilmedi. Alanyaspor taraftarının çok sevdiği bir isim Onur ve geçen sezon 32 maçta forma şansı bulmuştu. Hem sağ kanat hem sağ bek oynuyor ve ikisinde de çok başarılı. Gol ve asist katkısı da var ki, geçen sezon 6 gol 4 asistle oynamıştı. Neden sezona bu şekilde başladı bilemiyorum. Umarım küçük bir sakatlık problemi veya hazır olmama durumu vardır da sezon içerisinde kendisinden faydalanırız. Çünkü benim de şahsi olarak çok beğendim bir isim.