Hal fiyatlarına nabız yoklaması

Antalya Hali’nde fiyatların açıklanmasının ardından haldeki son durumu değerlendiren hal esnafı Mithat Ortaç, “Salatalık ve brokoli iyi fiyatlarla satılıyor, ancak karnabahar ve domates talep görmüyor” dedi.

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve deposu olarak bilinen Antalya Hali’nde fiyatlar merak konusu oldu. Brokoli 60 TL ile en yüksek fiyatlı ürünler arasında yer alırken, salatalık 25 TL civarında satılıyor. Karnabahar ve domates ise talep göremeyerek düşük fiyatlarla işlem görüyor.


BROKOLİ TALEP GÖRÜYOR 
Antalya Hali, Türkiye’nin en yoğun hallerinden biri olarak biliniyor ve çeşitli illerden gelen ürünlerle dolup taşıyor. Hal esnafı Mithat Ortaç, yoğunluğun devam ettiğini ve mal satmanın zorlaştığını belirtti. Ortaç, “İhracat yok, mal satışında sıkıntı yaşıyoruz. Salatalık ve brokoli iyi fiyatlarla satılıyor, ancak karnabahar ve domates talep görmüyor” dedi.


YAĞIŞLAR FİYATLARI ETKİLER
Bolluk döneminde olmamızın fiyatlar üzerindeki etkisi hakkında konuşan Ortaç, yüksek fiyatların yaz aylarında nadir olduğunu ifade etti. Antalya’da yaşanan sağanak yağışlar ve dolu gibi hava koşullarının ise ilerleyen günlerde fiyatlar üzerinde etkili olabileceği belirten Ortaç, domates fiyatlarının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. 


Ortaç, mutfağın vazgeçilmezi olan domatesin fiyatlarının yükselmesini istediklerini belirterek “Şu an piyasada genel olarak yüksek fiyatların değil, düşük fiyatların öne çıktığı gözlemleniyor. Piyasanın yükselmesini isteriz” şeklinde özetledi.