HAKSIZLIK DEĞİL Mİ?

Bugünlerde özellikle 14 Mayıs ve 28 Mayıs  seçimlerinin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için yapılan "seçim kazanamadı" eleştirilerine doğrusu katılmam mümkün değil.

***

Çünkü tam 13 yıldır o koltukta oturan Kılıçdaroğlu o günden bu yana yerel seçim, genel seçim ve referandum olmak üzere toplamda 12 seçim geçirmiş.

***

Evet, belki bahsettiğimiz seçimleri kaybetmiş olabilir. Kimisinde ajansların manipülasyonu(!), kimisinde trafolara giren kediler (!), kimisinde ise yapılan algılarla (!) seçimleri kaybetmiş olabilir ama genel anlamıyla bu seçimlerde asla ve asla ağır bir yenilgi almamış (!)

***

Kaybettikleri bunlar, ama hep bardağın boş tarafına bakmamak lazım öyle değil mi? Mesela kazandıkları... Adam 5 kez Parti içinde genel başkanlık yarısına katılmış ve hepsini kazanmış. Kimse bundan bahsetmiyor.

***

Hem öyle delege ayarlaması, teşkilatlara baskılar falan olmadan. Özgürce,  demokratik ortamlarda yapılan kongrelerin tamamında kazanmış. Hem bazılarında rekor oy almış. Bunları niye görmüyor bizim kamuoyu onu da anlamış değilim.

***

Şimdi bugünlerde yeniden kongre süreci konuşuluyor. Bakın o seçimleri de kazanacak. Hem de tek adam rejimi, diktatörlük gibi eleştiri yaptığı rakipleri gibi değil alnının akıyla, delegelerin helal oylarıyla.

***

Üstelik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel gibi güçlü (!) rakiplerine karşı kazanır hem de.

***

O yüzden daha önünde siyaseten uzun yıllar olan, aday olacağı gün gibi aşikar iken yıpranmasın diye sır gibi ismi saklanan Kemal beyin yapılacak ilk kurultayda yine zafer kazanacağını hep birlikte göreceğiz.

Kimse ondan sonra çıkıp ta "çıkmış ta yenilmiş, çıkmış ta yenilmiş " demesin.

Hem CHP'nin hem de bu ülkenin, gençleri bu kadar çok düşünen, onların yolunu açan, sürekli değişim yapan, (Danışmanları, MYK ve Parti Meclisi üyelerini) bir demokrasi aşığı, 6-7 dönem aynı adamları vekil yaparak istikrar abidesi olan Kılıçdaroğlu'na ihtiyacının olduğunu sakın ola ki unutmasın.

O yüzden haksızlık etmeyelim adama olur mu?