Hakan Tütüncü’ye ‘Altın Çağın Anahtarı’ verildi

AK Parti Antalya Kadın Kollarının düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programında kadınlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü’ye kadınlar ‘Altın Çağın Anahtarı’nı teslim etti.

Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü AK Partili kadınlarla buluştu.


Programda konuşan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin,  8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak programda bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kadın çalışmaların AK Parti’ye değer kattığına vurgu yapan Çetin, “Özelinde kadınlar gününüzü kutlamak ile beraber kadınlarımız bizim her zaman özelimiz olması münasebetiyle her günün bir kadınlar günü olarak geçmesini temenni ediyorum. Kadınlarımıza karşı yapılan şiddeti, yanlışları kınıyorum ve reddediyorum. Çok güzel günlerimizin huzurlu günlerimizin, kadınlarımızın rahat ettiği daha da müreffeh bir şekilde yaşadığı güzel ortamların fazlalaştığı bu tip etkinliklerin de arttığı günlerin olacağı inancını taşıyoruz” dedi. 


“KADIN VE ERKEK TOPLUMU BİRLİKTE İNŞA EDECEK”

AK Parti Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Gülçin Özboz ise konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kadınların bireysel özgürlüklerinden siyasi ve sosyal alandaki varlıklarına kadar her konuda gösterdikleri gayreti, bir lütuf veya imtiyaz değil, ‘hak mücadelesi’ olarak gördük” sözlerini hatırlatarak başladı. Kadın ve erkeğin adalet içinde toplumu birlikte inşa edeceğine inandıklarını belirten Özboz,  “5 milyon 506 bin 206 kadın üyesiyle dünyadaki birçok siyasi partiden daha fazla üyeye ve Türkiye’nin en büyük kadın teşkilatlanmasına sahip tek parti AK Parti’dir. Cumhurbaşkanımız, kadının siyasetin nesnesi değil öznesi olduğunu vurgulayarak 22 yıldır kararlı bir duruş sergilemiş, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok adım atmıştır. AK Parti kadın hakları ve aile bütünlüğünün korunması konusunda “Hem hem de” diyen bir partidir. Politikalarımızı bu yönde oluşturuyoruz. Elde ettiğimiz kazanımların yanında yeni ihtiyaçlarla birlikte daha yapılacak çok iş olduğunun da farkındayız. Kadın hakları ve eşitliğine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonunu hep birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

Özboz, “Kadim doğrular ve yeni gerçekler ışığında; evinde, ofisinde, fabrikada, tarlada, kendi işinin başında, alın teri ve akıl teriyle, emeğiyle fedakârca destan yazan kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz” diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı. 


“KADINLAR, 365 GÜNÜ GÜZELLEŞTİRENLERDİR” 

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bizim için her gün Sevgililer Günü ve bizim için her gün kadınlar günü 365 günün 365 gününde hayatımızı güzelleştiren, hayatımıza renk katan, toplumumuzu ayakta tutan hanımefendilere selam olsun diyorum” diyerek kadınları selamladı.


Tütüncü, büyükşehir belediye başkanı olduğu takdirde kadın kooperatifleri ile kadın emeğinin ekonomik değer kazanması için gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, “Bir göreve talip olduğunda bir takım projeler yazar. Kadın kooperatifleri işte kadın emeğinin ekonomikler kazanması, anne, çocuk sağlığı eğitimi gibi gibi gibi gibi şeyler. Bunlar ve hemen hemen bütün belediye başkanları yazar. Hedef olarak ortaya koyar ve birçokları da bunu gerçekleştirir. Ama ben başka bir şeyden bahsediyorum. Ben diyorum ki şehre kadın elinin daha güçlü bir biçimde deyince bir mekanizmayı oluşturmak ve bu mekanizmadan elde edilecek verimi de şehre bir vizyon olarak armağan etmek niyetindeyim. Kepez’de olduğu gibi inşallah bir nisandan sonra bunu da siz değerli hanımefendilerle birlikte beraber yiyebileceğiz” şeklinde konuştu. 



TÜTÜNCÜ’YE ‘ALTIN ÇAĞIN ANAHTARI’ VERİLDİ

Konuşmaların ardından AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı, Tütüncü’ye üzerinde “Altın Çağın Anahtarı” yazan ve anahtar figürü bulunan bir tablo hediye edildi. Daha sonra toplu fotoğraf çekildi.