HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN HAYALLERİ VE HEDEFİ

Epeydir ihmal ettim, Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü hakkındaki görüşlerimi yazmayı. Çünkü ‘Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş” derler ya tıpkı bunun gibi bir sebepten. Neyse mevzumuz bu değil ama gerekçesi de bende saklı kalsın. Kim için iyi bir şey yazsam birisinin de çıkıp bana demediği kalmıyor. Lakin bizim kaderimiz bu olsa gerek, “Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamıyoruz” vesselam.

Yazımın başlığındaki hedefler ve hayaller: Başarı arayışında sıklıkla birbirinin yerine kullanılan iki kavram bunlar. Birbirlerini tamamlamak için kullanılabilseler de farklı şeyler ifade ederler.

Hayalsiz bir amaç olmadığını söylemek doğru olur. Hayaller önce gelmelidir çünkü onlar hedefleri doğurur. Bir arzunuz olmalı ki peşinden gitmeye hazır olduğunuzda inanıp zihninizde beslenebilsin. İşte o zaman onlar hedefe dönüşür ve kişi Hedef olmadan hayaller olmalıdır.


 


Eğer bir insan hayallerinin peşinden giderse, onları gerçekleştirebilecek eyleme dönüşme imkânına kavuşur.

Hakan Tütüncü 2019’da Kepez Belediye Başkanlığı görevine 3’üncü kez seçildiğinde kendisi ile Sabah Akdeniz eki için röportaj yapmıştım. Tütüncü, “Hedefim 2023” demişti. Demek o zamandan bugüne hayalleri varmış ve hedefe emin adımlarla yürümüş.


Bu bağlamda Tütüncü’nün hayalleri ve hedefine emin adımlarla yürüyüp yürüyemediğini Ziya Paşa’nın, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz/ Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” sözü ile örtüştürsek sanırım yanlış olmaz. Kepez’de yaşanan 15 yıllık koskoca bir serüven ve yaptıkları bunun delaletidir.


Bu söz “Bir kişi hakkında yargıya varmak, nasıl bir kişi olduğunu öğrenmek mi istiyorsunuz? O hâlde onun hakkında söylenen sözler yerine, yaptığı işe bakınız. Çünkü yaptığı o iş, onun ne kadar sorumlu, bilgili ve yetenekli olduğunu açığa çıkarır” anlamı taşıdığına göre TAŞI GEDİĞİNE OTURTMAK bu olsa gerek.


Gelelim ANTALYA’NIN ALTIN ÇAĞINA! Milattan önce 2000 yılından bu yana Antalya’da birçok devlet hüküm sürmüş ve çağlar açıp çağlar kapatmışlar. O dönemlerden bugüne kadar “Dünyanın en güzel yeri” sözünü söyleyen Atatürk’ün açtığı çağda 100’üncü yıla ulaşıldı.

İşte tam da Cumhuriyetin 100’üncü yılında ANTALYA’NIN ALTIN ÇAĞI bu şehre çok yakışacak. Tabi öyle birilerinin vaat ettiği gibi boş söylemlerle değil.

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, bir süre önce gerçekleştirdiği lansmanda hayallerini ve hedeflerini açıkladı. Her kafadan ayrı bir ses çıktı. Kimi MÜTHİŞ buldu kimisi de pembe HAYAL olarak gösterdi projeleri.


Tütüncü’nün 12 başlıktan oluşan projeleri; trafikten ulaşıma, kentsel dönüşümden çevreye kadar 200’ün üzerinde projeyi kapsıyor aslında. Herkes şapkayı koyup şöyle bir baksın, “Antalya son 5 yılda nereye gitti” diye? Tütüncü’ye göre fetret devri. Size göre ne bilemem!


Aslında ALTIN ÇAĞ bir film adı gibi. Vizyona giriş tarihi net olarak 1 Nisan 2024. Antalya’nın Cumhuriyetin 100’üncü yılından 2’nci asrına giden yolda dünya sahnesine çıkartılması için bu projelerin tek tek hayata geçirilmesi şart.

İşte bu nedenle geçmişte yaptığı işlere bakınca bunu başarabilecek tek isim Hakan Tütüncü olarak görünüyor. Tütüncü’nün deyimiyle “1 Nisan sabahı büyükşehir belediye başkanı olursam ilk önceliğim Antalya’nın en önemli problemi olan ulaşımla ilgili sorunlarını çözmekle başlayacağım. Ama altın çağda sadece ulaşım sorununa odaklanma yok. Altyapı gibi imar sorunları, mülkiyet sorunları gibi Antalya’nın temel belediyecilik problemleri de var. Antalya’yı dünya sahnesine çok daha güçlü çıkarabilecek bir turizm vizyonunun izlerini, eserlerini, etkilerini de Antalya’da göreceğiz.”


Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün ANTALYA’NIN ALTIN ÇAĞI söylemine ulaşacağı hayalleri ve hedefleri yani 12 ana başlıktaki projeleri; “Ulaşım, Altyapı, İmar ve Şehircilik, Temel Belediyecilik, Turizm, Yerel Kalkınma, Tarım-Hayvancılık, Bilim-Teknik, Kültür-Sanat, Sosyal Belediyecilik, Çevreci Belediyecilik ve Spor.”

O projeler içindeki sosyal belediyecilik bölümünde; “Yeni evlenecek çiftlere bir yıl boyunca aylık 5 bin lira kira desteği, ilk kez ehliyet alacaklara bin 500 TL kurs ve sınav desteği,  üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere ilk yıl ulaşımın ücretsiz olması ve emeklilere 10.00-16.00 saatleri arasında ulaşımın bedava yapılacağı” gibi vaatler benim en çok ilgimi çeken konular oldu.


Sanırım bir dönem “Kepez’e taze kan Hakan” sloganı ile seçilerek en genç belediye başkanlarından biri olan Tütüncü gençlerin gönlünü nasıl fethedeceğini iyi biliyor. Gençlere altın gibi sözler ALTIN ÇAĞIN KAPILARINI açmaya namzet.

Bunlar yapılabilir mi? Elbette. Antalya’da AK Parti’nin takım kaptanı rolünü üstlenen; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un tabiri ile ATOM KARINCA TÜTÜNCÜ, Kepez’de gerçekleştirdikleri ile bunları yapabilecek bilgi ve birikime de sahip. Yapılacak tek şey seçime kısa bir süre kala el ele, kol kola verip birlikte hedefe yürümektir.


Velhasıl velkelam; “Kepez’in ALTIN ÇOCUĞU Hakan Tütüncü’nün, dünya şehri Antalya için FETRET DEVRİNİ kapatıp ALTIN ÇAĞ DEVRİNİ açıp açamayacağını 31 Mart gecesi hep birlikte göreceğiz.”

Eee ne de olsa ALTIN son dönemde zirve yaptı!

 

 

 Tüm İslam alemine hayırlı Ramazan’lar dilerim.