Hakan Tütüncü’den dillere destan proje tanıtımı

Proje tanıtım toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, ulaşımdan altyapıya, yerel kalkınmadan sosyal belediyeciliğe kadar birçok alanda yapacağı projelerin müjdesini verdi. Tütüncü, “Antalya’yı dünyanın en güzel şehri yine yeniden yapalım” dedi.

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın geleceğini şekillendirecek önemli projelerin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Proje tanıtım toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki dönem Dışişleri Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, MHP Antalya İl Başkanı Onur Temel, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili vatandaş katıldı. Hakan Tütüncü, Büyükşehir’e seçildiği takdirde ulaşım, altyapı, imar temelli belediyecilik, turizm, yerel kalkınma tarım ve hayvancılık, bilim ve teknik, kültür sanat, sosyal belediyecilik, çevreci belediyecilik ve spor alanlarında olmak üzere 12 başlık altında topladığı alanlarda yapacağı yenilik ve çalışmaları anlattı. Tütüncü, geçmiş deneyimlerinden bahsederek, 2009 yılında 29 yaşında Türkiye'nin en zor belediyelerinden birine başkan olduğunu bu deneyim ile Antalya için Altın Çağın Başlangıcı olacağını belirterek “15 yılı geride bıraktık Kepez’in atın yılları oldu. Antalya’nın da Altın Çağı olmalı diye düşündük ve bugün hep beraber buradayız. Problemler biliyoruz. Antalya nazlı bir güzel gibidir Antalya’dan elinizi çekerseniz.  Yönetimde ortaya çıkan zafiyetlerle bize sorun üreten bir kent haline geliyor. Modern dünya vizyonlarını gösterdiği yolda ilerleyerek. Yeniden dönüşüme ihtiyaç duyduğunu gördüğümüz bir dönemdeyiz. 1 Nisan 2024 tarihinde Antalya tıpkı Kepez’in altın çağındaki gibi bir görüntüye erişecek. 15 yılda Kepez’de nasıl başardık. Antalya’da da başaracağız. Antalya’yı dünyanın en güzel şehri yine yeniden yapalım” dedi.


TÜTÜNCÜ’DEN ULAŞIMA NEŞTER

Toplantıda, Antalya'nın en önemli sorunlarından biri olan ulaşımın rehabilite edilmesi ve modern dünya vizyonuyla yönetilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Toplu ulaşımın iyileştirilmesi, yeni raylı sistem hatlarının kurulması ve trafik sorunlarının çözümü için önemli adımların atılacağı belirten Tütüncü, “Yeni dönemde Antalya’nın Altın Çağı’nda 5. yılın sonunda ulaşım sorunlarını ortadan kaldırdığımız bir Antalya’yı, bu kente armağan edeceğiz. Ulaşım ana planı, yeni yollar, katlı köprülü kavşak, kavşak düzenlemesi raylı sistem ağı genişleyecek, toplu ulaşım genişleteceğiz. 15 yeni yıl koridor yol güzergah açacağız kentin merkezine. Araç ve nüfus sayısı artıyorsa, toplu ulaşım yükü ve araç hareketi de artacaktır. Kent merkezini 15 yolla batı, doğu, kuzey-güney yönünde bağladığımızı düşünün, ulaşım ne kadar rahatlayacak. Antalya’nın ulaşım sorunu çok ama bizimde heybemizde projemiz çok” diye konuştu.


METROCULUĞUN İLK ADIMLARI ATILACAK

Tütüncü, Antalya'nın en önemli sorunlarından biri olan ulaşımın rehabilite edilmesi ve modern dünya vizyonuyla yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Toplu ulaşımın iyileştirilmesi, yeni raylı sistem hatlarının kurulması ve trafik sorunlarının çözümü için önemli adımların atılacağı ifade eden Tütüncü “Metroculuğun ilk adımları atılıyor. Konyaaltı Sarısu, Antalya Stadyum- Kepez Belediyesi hatlarını yer altı raylı sistem hattına dönüştüreceğiz. Zerdalilik-Lara hattında metro projesini hafif raylı sistemle başlatacağız. Zerdalilik, Toptancı Hali, Altınova yeni raylı sistem projesini başlatıyoruz. Lara-Kırcami, Gazi Bulvarı, Konyaaltı toplama hattında yeni raylı sistem hattı başlıyor. Lara ve Kundu'da da raylı sistem hayırlı olsun. 5 yeni raylı sistem hattı ilave ediyoruz. Mevcut otobüslerin hepsini elektrikliye çevireceğiz, çalışmalarımız çoktan başladı. Toplu ulaşımı hem özendirip hem kolaylaştıracağız. İlçeler bazında ulaşım ana planlarını hazırlıyoruz. Bilimsel bilgi ve rasyonel veriler ışığında yeni yatırımları planlıyoruz” diye konuştu.

ALTYAPIDAN KENTSEL DÖNÜŞÜME PROJELER

Altyapı çalışmalarının bilimsel temellere dayandırılacağı ve çevre dostu projelerin hayata geçirileceğini ifade eden Tütüncü. Antalya'nın turistik potansiyelini artırmak için kültürel etkinliklere ve spor alanlarına da önem verileceğini ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın çeşitli ilçelerinde altyapı, çevre düzenlemesi ve turizm alanlarında yenilikler yapacağını açıkladı. Aksu Altıntaş'ta yolların açılacağını belirten Tütüncü, kentsel dönüşüm ve tematik parklar gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Kaleiçi'nin UNESCO listesine dahil edilmesi ve turistik bölgeler arasındaki bağlantıyı güçlendirecek turist hatları oluşturulması planlandığını ve gençlere ve emeklilere yönelik çeşitli destekler de duyurdu.


GENÇLERE VE YENİ EVLENENLERE EKONOMİK DESTEK

Toplantıda ayrıca, "Altın Destek Paketi" adı altında ekonomik olarak şehrin yanında olacak projelerin detayları da paylaşan Tütüncü,  “Yeni evlenecek çiftlere Antalya Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla bir yıl boyunca aylık 5 bin lira kira desteği vereceklerini müjdeleyen Tütüncü, “İlk kez ehliyet alacaklara bin 500 TL kurs ve sınav destek paketi vereceğiz. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere ilk 1 yıl ulaşım ücretsiz olacak. Emeklilerimize de 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ulaşım bedava olacak. Ulaşım ücretlerini biz karşılayacağız" dedi.


Konuşmasının sonunda Tütüncü, "Projelerimiz uçuk kaçık projelerle renklendirme yönünü seçmedik. Ayaklarını yere basan kentin ihtiyaçları doğrultusunda tespit eden, bilimsel, rasyonel düşünceyle ilerleyen bir anlayışa sahibiz. Yerel kalkınmada refah önemli. Biz şehrin devamında da bu projelerin kurumsal yapıya kavuşmasını istiyoruz. Biz kalpleri gönülleri birleştirelim" diye konuştu.

Lansmanın sonunda eşi Ayşe Tütüncü ve kızı Zeynep Hatice Tütüncü ile salonu selamlayan Hakan Tütüncü, daha sonra sahneye Cumhur İttifakı’nın tüm ilçe adayları ve protokolle birlikte birlik beraberlik fotoğraf verdiler.


BAKAN ERSOY’DAN TÜTÜNCÜ’YE DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hakan Tütüncü'nün projelerini tanıttığı toplantı sonrasında destek niteliğinde açıklama yaptı.

Konuşmasında Tütüncü'nün başarılı geçmişini ve Kepez'deki projelerine dikkat çeken Ersoy, uyumlu işbirliği ve kararlılıkla Antalya'nın altın çağına ulaşılacağına inandığını ifade etti. Ersoy, “ Geçmişe baktığımızda Antalya’mızın birçok sorunu var ama çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Önemli olan doğru ehil ellerde doğru projelerle, gerçekçi projelerle adım adım gerekli yol haritasının belirlenmesi ve emin şekilde bu yol haritasında ilerlenmesi ama biz o konuda şanslıyız, ben eminim hakan başkanım kepezde son 15 yılda bizzat gezdim. Kepez’de yapılanlar Antalya’da yapılanların çok çok üstünde. İnşallah Hakan Başkanım Antalya'da bu çalışkanlığını bu başarılı yöntemi, birleştirici tarzını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aynı sonuçlar Antalya içinde gerçekleştirilecek. Bende bir Antalyalı olarak hedefe ilerlemesinde omuz omuz vereceğiz. Kendisine ilk günden beri ‘Atom karınca’ diyorum. Atom karıncamız, inşallah gecesini gündüzüne katarak, bizleri de kucaklayarak hedeflediğimiz altın çağı Antalya’ya yaşatacak” dedi.