HAK ETMEDİK

Antalyaspor Futbol Sorumlusu olarak 9. maçına Konyaspor deplasmanında çıkan Nuri Şahin'in, kafasındaki ilk 11 net olarak belirlenmiş görünüyor. Geçen hafta Trabzonspor karşısında etlkili bir oyun oynasa da Ghacha'yı keserek cezasını tamamlayan Amilton'a yeniden formayı teslim etti. Cezalı Fredy'nin yerine de kendi adına ilk kez Milosevic'e 11'de sans verdi. Eski takımına karşı ekstra motivasyon beklenen Boşnak futbolcu yine yokları oynayarak, bir kez daha beklentilerin uzağında kaldı. 64 dakika dayanabilen Nuri Şahin, daha sonra Ghacha hamlesini yaptı.

Sezonun flaş takımı Konyaspor deplasmanında Antalyaspor'un etkili bir oyunla maça başlaması rakibin beklediği bir şey değildi. Süper Lig tarihinde kazanamadığı ender deplasmanlardan olan Konya'da baskılı başlayan Kırmızı-Beyazlılar, kullandığı ters toplarla rakibin dengesini bozmaya çalışırken, bunda da oldukça başarılı oldu.

23. dakikada yakalanan ilk net pozisyonda da yine benzer bir uygulama göze çarptı. Doğukan'ın ters kanada attığı topla buluşan Bünyamin bir anda kaleciyle karşı karşıya kalırken, vuruşu Sehic'e takıldı. Hatırlanacağı gibi Trabzonspor maçında gelen galibiyet golü de Veysel'den Güray'a aynı şekilde aktarılmış ve Dorukhan'a çarpan top ağlarla buluşmuştu.

İlk yarıda Antalyaspor, deyim yerindeyse Konyaspor'a kök sokturdu. Rakibin beklentisinden çok daha farklı bir Antalyaspor'u izlenirken, tehlikeli akınların ancak faulle durdurulabildiğini devre arasına giderken Yeşil-Beyazlıların hanesine yazılan 3 sarı kartla daha net gördük.

İkinci yarıda baskıyı kuran taraf ise Konyaspor oldu. Taraftarını da arkasına alan Yeşil-Beyazlılar, Teknik Direktör İlhan Palut'un hamleleriyle birlikte maçın hakimiyetini eline almayı başardı. Buna rağmen Cikalleshi'nin farklı şekilde dışarı gönderdiği top dışında rakibine net pozisyon vermeyen Antalyaspor, skoru tutmayı başardı.

Son 4 maçtaki senaryonun takrarlanmasını beklerken, şapkadan tavşanı çıkaran Endri Çekici oldu. Beklenmedik bir şekilde topu kaleye yönlendiren golcü futbolcu, filelerin havalanmasına kendisi bile şaşırırken, Antalyaspor'un hak etmediği bir mağlubiyetin mimarı oldu.