HAK EDENE HAKKINI VERMEK GEREK

Son 7 hafta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve yediğimiz gol sadece “1” yazıyla (BİR) …

Bu istatistikleri hep birlikte değerlendirince ortaya çıkan tek ve net bir sonuç var “ İŞİNİ HAKKIYLA VE İYİ YAPMAK” …

***

Futbolda kolay gol yersin kolay kaybedersin, yememek için savunma ağırlıklı düşünürsün ama gol atamazsın dengeyi bulamadığın sürece her hafta daha çıkmaza girmeye başlarsın. Çok değil daha geçen sezon kolay gol yemeyen ama aynı zamanda kolay gol atamayan ve zor kazanan bir takımdık.

***

Tam olarak ne olduysa yaşanan kan değişiminin takıma hafta hafta gösterdiği iyileşme adımlarıyla artık her takımın karşısına çıkarken kendine inanan bir takım ve takımına inanan binlerce taraftar var.

***

Nuri Şahin ve ekibi göreve geldikten sonra devre arasına doğru düşen formlarını ve takıma uymayan taktik ısrarını nasıl fazlaca eleştirdiysek, devre arası sonrası takıma yapılan takviyelerle birlikte takıma uygun taktiğe dönüş ve her hafta rakiplerinin güçlü ve zayıf yönlerini çalışan bir ekip övgüyü de fazlasıyla hak ediyor.

***

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, antrenör Michael Lindeman, Performans antrenörü Marcelo Lins Martins ile kaleci antrenörü Murat Öztürk hepsinin her hafta katkısı daha fazla hissediliyor. Bütün bu isimlerin katkısı tabi ki büyük ama aralarından bir isme fazlasıyla dikkat çekmek gerekiyor.

***

PERFORMANS ANTRENÖRÜ MARCELO LİNS MARTİNS

Teknik heyet daha yeni göreve gelmişti ve takımın fizik, kondisyon olarak yetersizliği hem gözle görülüyor hem bütün analiz raporlarında uyarı veriyordu. Sayın Martins’e bu takıma acil yükleme yapmamız gerekiyor dedikleri anda “ASLA OLMAZ, oyuncuları bir bir sakatlar kaybederiz bu yüklemeyi kaldıramazlar, yavaş yavaş yükleyeceğiz ama her hafta gözle görülür derecede farkı göreceksiniz” derken işinin ne kadar iyisi olduğunu anlatıyormuş.

***

Yaş ortalaması yüksek, sezon başı kampını tam yüklemeyle geçirmemiş bir takım, devre arası kampı neredeyse hiç olmayan bir sezonda transferlerin her birinin aylardır hatta bazılarının bir senedir top oynamadığı bir oyuncu grubundan artık sahada mücadeleyi bir an bile bırakmayan, ikili mücadelelerde ayakta kalan, 90 dakika savaşabilen bir takım haline geldik.

***

Ligin en kritik haftalarına yaklaşırken bizim büyük bir rahatlık ve huzurla haftaları geçirmemizin keyfi ve huzuru anlatılmaz yaşanır. Yanlış anlaşılmasın bu cümleler havaya girmek değil, Kendimize olan güvenimiz ve nasıl oynanmasını gerektiğini bilmemizden kaynaklanıyor.

***

Sizler işinizi hakkıyla ve böyle gönülden yapmaya çalıştıkça inanın o tribünlerde her hafta daha kalabalık ve daha coşkulu olacak ve daha öncelerinde bazı sebeplerle kopan taraftar takım ilişlerinin aksine şehrin bu bütünleşmesi bizi başka bir seviyeye taşıyacaktır.

SON SÖZ

Artık futbolda kafasının dikine oynatmaya çalışan, direten anlayış yerine sürekli yeniliğe açık ve kendini geliştiren anlayış kazanıyor ve bunu son haftalarda en iyi şekilde yapan Antalyaspor Teknik heyetinden futbolcusuna kadar herkes alkışın en büyüğünü hak ediyor.