HAJI WRIGHT KAZANDI MILOSEVIC KAYBETTİ

Tarihinin en başarılı sezonlarından birisini geçiren Antalyaspor’da ortaya koyulan performansın ardından 10 futbolcusu değerini artırırken, 11 isim ise değer kaybetti. Kırmızı-Beyazlıların en dikkat çeken çıkışını yapan isim Haji Wright olurken, Deni Milosevic ise en çok kaybeden oldu.

2021-2022 sezonunu 59 puanla 7’nci sırada tamamlayan Antalyaspor, takım olarak değer yükseltti. Transfermarkt’ın yaptığı güncellemeyle birlikte Kırmızı-Beyazlılarda 10 futbolcu değerini artırırken, 11 isim ise değer kaybetti. En dikkat çeken çıkışını yapan isim Haji Wright olurken, Deni Milosevic ise en çok kaybeden oldu. Akrep’te Naldo, Güray Vural, Veysel Sarı, Sherel  Floranus, Fernando Lucas Martins, Doğukan Sinik, Mustafa Erdilman, Alassane Ndao, Houssam Ghacha ve Haji Wright piyasasını yükselten isimler oldu.

DEĞERi 1 MİLYON EURO ARTTI

Antalyaspor’da özellikle sezonun ikinci yarısına damga vuran kariyerinde ilk kez ABD Milli Takımı’ndan davet alan Haji Wright, değerini en çok yükselten isim olmayı başardı. 1.5 milyon euro olan değerini 2.5 milyon euro yapan genç golcü, kadroda yer alan en büyük çıkış yakalayan isim oldu.

HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Konyaspor’dan transfer edilen Deni Milosevic ise Antalyaspor’un en büyük hayal kırıklığı oldu. Skor katkısı yapamayan ve forma bulmakta zorlanan Milosevic, 1.4 milyon euro olan değerini kaybederek 1 milyon euroya gerilerken Kırmızı-Beyazlıların en çok kaybedeni oldu.

EN DEĞERLİ DOĞUKAN VE BÜNYAMİN

Kırmızı-Beyazlıların en değerli isimleri ise Doğukan Sinik ve Bünyamin Balcı oldu. Her iki futbolcu da 4 milyon euro değer elde etti. Bünyamin Balcı’nın değerinde bir değişiklik yaşanmazken, kariyerinde ilk kez A Milli Takım forması giyen Doğukan Sinik ise Haji Wright’tan sonra en iyi çıkışı yakalayan isim olarak 3.3 milyon euroluk değerini 4 milyon euroya taşıdı. Antalyaspor’un en dikkat çeken isimlerinden olan Fernando Lucas Martins de 3 milyon euro olan değerin, 3.2 milyon euro yaparak en pahalı 3’üncü futbolcu oldu.

ALANYA’DA DIEDHIOU ZİRVEDE

Alanyaspor’un en değerli ismi Famara Diedhiou oldu. Senegal Milli Takımı’yla Afrika Uluslar Kupası’nı da kazanan golcü futbolcu, 3.5 milyon euro olan değerini 4 milyon euroya taşıyarak, takımının en önemli ismi oldu. Antalya ekibinde kiralık olarak forma giyen Emre Akbaba ve Chidozie Awaziem’in de değerleri 4 milyon euro olarak gösterildi. Diedhiou ile birlikte Tayfur Bingöl ve Oğuz Aydın da değerlerine 500 bin euro daha katarak en çok yükseliş gösteren futbolcular oldu. Turuncu-Yeşillilerde en büyük düşüşü ise Slovenya Milli Takım forması da giyen Miha Mevlja yaşadı. Deneyimli stoper 300 bin euro değer kaybederek 1 milyon euroya geriledi.