HAJİ NEDEN KÖTÜ BAŞLADI?

Antalyaspor’un ince eleyip sık dokuyarak, yüksek maliyeti nedeniyle pek çok isimden de vazgeçerek  bu sezonun forvet bölgesi için ilk hamlesi Haji Wright oldu. Genç ABD’li, imzayı attıktan sonra gerek yaşı gerekse fiziksel özelliklerine bakılarak taraftarın desteğini almayı başardı.

Ancak ne olduysa lig başlayınca oldu.

İsteksiz, pozisyona giremeyen, fiziksel olarak güçsüz bir görüntü çizen Haji Wright. “Bu golcü değil” sözlerine bile maruz kaldı. 3. haftada oynanan ve 3-2 kazanılan Rizespor maçında gollerin tamamını atsa da büyük eleştiri alan bir isim haline geldi.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte de inanılmaz bir çıkış yakalayan Haji Wright, taraftarın sevgilisi durumunda.

Peki Haji Wright neden sezon başında bu kadar kötüyken bir anda böyle bir çıkış yakalayarak ABD Milli Takımı ile Dünya Kupası hazırlık kampına çağrılacağı duyuruldu?

Öncelikle Haji Wright’ın geldiği ülkeye bir bakalım: Danimarka…

En yüksek sıcaklığını 21 derece ile temmuz aylarında gören İskandinavya ülkesinin ısısı kış aylarında sıfırın altına kadar da düşüyor. Yani ABD’li futbolcu, gayet soğuk bir havada futbol oynadıktan sonra 40-50 dereceleri bulan hava sıcaklığında Antalya’da maça çıktı. Haji Wright için talihsizlikler bununla da bitmedi. Erzurum kampında koronavirüse yakalanan  golcü futbolcu, kampın son 15 gününde karantinada kalırken, en büyük darbeyi de bu dönemde yedi. Hatta o dönemlerde Haji Wright’ın form düşüklüğünün sebebini yazdığımda sosyal medyadan ciddi de bir tepki görmüştüm.

Sezona güçsüz başlayan Haji Wright’ın tempo yakalaması da kış aylarına denk geldi. Özellikle Luiz Adriano’nun büyük katkısıyla çehresi tamamen değişen Haji Wright, bir anda Antalyaspor taraftarının en sevdiği isimler arasında yerini almayı başardı.

Öyle ki uzun süredir ABD’li vatandaşların Dünya Kupası’na götürülmesi yönünde çağrılar yaptığı Haji Wright için Teknik Direktör Gregg Berhalter de kayıtsız kalamayarak haziran ayındaki hazırlık kampına golcü oyuncuyu dahil edeceğini açıkladı.