HAJI BORSASI YÜKSELİYOR

Antalyaspor, Trabzonspor ve Hull City’nin satın almak Haji Wright’ın bonservisini elinde bulunduran Sonderjyske, fiyat yükseltti. Danimarka ekibi adına açıklamada bulunan Sportif Direktör Esben Hansen, daha önce en az 10 milyon Danimarka kronu istediklerini açıkladığı ABD’li golcü için bu kez 15 milyon Danimarka kronu (2 milyon euro) beklediklerini söyledi.

Antalyaspor’un 1.5 milyon Euro olan satın alma opsiyonunu kullanmadığı ve pazarlığa başladığı Haji Wright’ın bonservisini elinde bulunduran Sonderjyske, fiyat yükseltti. Kırmızı-Beyazlılarla birlikte Trabzonspor ve Hull City’nin de transfer için yoğun mesai harcadığı Haji Wright için açıklamada bulunan Danimarka ekibi, bonservis bedelinin yüzde 33 oranında artırdı.

2 MİLYON EURO İSTİYOR

Haji Wright için geçtiğimiz hafta açıklamaya imza atan Sonderjyske Sportif Direktörü Esben Hansen, en az 10 milyon Danimarka kronu (1 milyon 350 bin euro) beklediklerini açıklamıştı. Danimarkalı futbol adamı, yeni bir açıklamaya daha imza atarak, ABD’li golcü için 15 milyon Danimarka kronu (2 milyon euro) beklediklerini duyurdu.

SPEZIA DA DEVREYE GİRDİ

Haji Wright transferi için Antalyaspor, Trabzonspor ve Hull City isimleri geçerken, İtalya’dan bir iddia daha ortaya atıldı. Ünlü İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, ABD’li golcünün Serie A takımlarından Spezia’ya transferinin yakın olduğunu ortaya koydu.

EN DÜŞÜK TEKLİF ANTALYASPOR’UN

Transferde kıyasıya bir mücadele sergilenirken, basında yer alan haberlere göre, en düşük bonservis bedelini veren ekip Antalyaspor. 1.5 milyon euro olan satın alma opsiyonunu kullanmayan ve yaklaşık 1 milyon euro teklif veren Antalyaspor’un en önemli kozu golcü futbolcunun Kırmızı-Beyazlı formayı giymek istemesi… Transfer yarışında Hull City’nin 1.5 milyon euro net, bonuslarla 1.9 milyon euro teklif ettiği ifade edilirken, Trabzonspor’un da 1.9 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 15 pay teklif ettiği vurgulandı.

ACELEMİZ YOK

Yaşanan bu gelişmelerle ilgili Sonderjyske’nin tutumu da dikkat çekiyor. Trabzonspor ile anlaşma aşamasına gelen Danimarka ekibi adına konuşan Esben Hansen, "Önümüzde uzun bir transfer dönemi var. Her şey kulübün işleyişlerine göre devam ediyor. Kazanacağımız para, hem küme düştükten sonraki kaybımızı büyük ölçüde karşılayabilir hem de transfer konusunda elimizi rahatlatabilir. Ancak bazı şeyleri zorlamamak, illa olacak diye diretmemek gerekiyor. Oyuncu satışından ne kadar para kazanırsam o kadar fazla iş yapmam gerekiyor” dedi.

HABER MERKEZİ