Hain girişime karşı millet yine nöbette

Antalyalılar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz şehitlerini anmak için meydanlara indi. Vali Hulusi Şahin’in Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan anma programına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. 

Antalya’da dün akşam saat 21.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla düzenlenen anma programı Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın duası ile başladı. Anma programı 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanlığı Bando Gösterisi ile devam etti. Ayrıca 15 Temmuz ruhunu yansıtan fotoğraf ve film gösterimleri ile günün anlam ve önemi vurgulandı. Programın başında sancak koşusu gerçekleştirildi ve koşu sonunda getirilen sancak Vali Şahin’e teslim edildi. 


“PLAN BİR DARBE DEĞİL, BİR İÇ SAVAŞTI”
Günün anlam ve önemi binaen vatandaşlara seslenen Antalya Valisi Hulusi Şahin, “FETÖ'cüler 15 Temmuz'da darbe yaptıklarını ve iktidara geleceklerini zannediyorlardı. Aslında küresel kuklacıların başka fikirleri vardı. Aslında plan bir darbe değil, bir iç savaştı. Çünkü küresel aktörler biliyorlardı ki Türkiye'nin milli güçleri mutlaka direnecekler. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin demokrasiye ve anayasaya bağlı birlikleri elbette ki direnecek. Biz 15 Temmuz'da büyük bir badire atlattık. Felaketten döndük ama 16 Temmuz sabahı çok daha güçlüydük. Yani o karanlık en karanlık an, aydınlığa en yakın anmış ya biz de 16 Temmuz sabahı artık milli bir ordusu, milli bir istihbarat teşkilatı, milli polisi, milli jandarmasıyla beraber güçlü bir Türkiye'ydik” dedi. 


“EVLATLARIMIZI KAPTIRMAYALIM”
15 Temmuz’dan Türkiye’nin güçlenerek çıktığını kaydeden Şahin, “Nitekim 15 Temmuz’dan birkaç ay sonra hemen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Ne var başka? Zeytin dalı, Barış Pınarı, Pençe-Kilit ile Türkiye hudutlarını tekrar toparladı. Bakın terörle mücadelede iki bin on altıdan sonra büyük mesafeler kat ettik. Attığımız her mermi yerini buldu. Nedense ondan önce bulmuyordu. Ya ihanetin haddi hesabı yok da ancak bugün anlayabiliyoruz. Değerli kardeşlerim bu meydanları toplanan siz değerli Antalyalılara tavsiye naçizane şudur ki evlatlarımızı kaptırmayalım. Evlatlarımızı her zaman bu milletin emrine sunalım” diye konuştu.

Lider Haber 2024 07 15T235611.018
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla düzenlenen anma programında 8 dalda yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüller verildi. Yıldız Efe branşında Eskirim İl Birincisi Doruk Demir, Gençler Kickbox İl Birincisi Buse Akbudak, Atletizm İl Birincisi Atiye Uçar, Muay Thai İl Birincisi Tamar Şüter, Satranç İl Birincisi Eren Berkbatır, Gençler Masa Tenisi İl Birincisi Tunay Özer, Karate İl Birincisi Efe Sağlıç ve Bocce Gençler il birincisi Mustafa Ecrin Karataş'a ödülleri takdim edildi. Ödüllerini sporculara Vali Şahin teslim etti. 

Lider Haber 2024 07 15T235653.097​​​​​​​
Anma programının devamında ise müzik dinletilerini yanı sıra kaside ve ilahiler seslendirildi. Gece saat 00.13’te ise şehitlerimiz için sâla okundu. Gece saat 00.30’da ise Yivli Minare Camii’nde Teheccüd Namazı kılındı.