4 HAFTADA YANAL'I YAKALADI

Antalyaspor'da teknik patronluk görevini Ersun Yanal'dan devralan Nuri Şahin, ortaya koyduğu istatistikle öne çıktı. Koşu mesafeleri, atılan ve yenilen gollerin yanı sıra puan ortalamasıyla başarılı bir grafik çizen Nuri Şahin, sadece 4 haftada Ersun Yanal'ı yakalamayı başarırken, maç başına ortalamalarda ise öne geçti.

Antalyaspor'da 8. haftada Adana Demirspor yenilgisiyle birlikte görevine son verilen Ersun Yanal'ın koltuğuna oturan Nuri Şahin, 4 maçta farkını ortaya koydu. Kırmızı-Beyazlıları, 14. basamakta devralan Şahin, sıralamadaki yere etki edemese de ortaya koyduğu performansla istatistiklerde öne çıktı. Atılan ve yenilen gollerin yanı sıra puan ortalamasıyla çıkış yakalayan Nuri Şahin, bu alanda eski hocasını geride bırakmayı başardı.

4 HAFTADA YANAL'I YAKALADI

Ersun Yanal önderliğinde ilk 8 haftada 8 puan toplayan Antalyaspor, Nuri Şahin yönetiminde ise sadece 4 haftada 7 puana ulaştı. Yanal döneminde maç başına 1 puan ortalamasıyla yarışını sürdüren Akrep, son 4 haftada ise bu ortalamasını 1.75'e çıkarmayı başardı. Yanal dönemindeki ilk 8 haftada 2 galibiyet alabilen Kırmızı-Beyazlılar, Nuri Şahin döneminde ise bu rakama 4 maçta ulaştı.

ÇOK ATTI, AZ YEDİ

Nuri Şahin döneminde Antalyaspor, attığı ve yediği gollerde de olumlu gelişme gösterdi. Ersun Yanal döneminde 8 haftada 8 gol atan ve kalesinde 12 gol gören Antalyaspor, maç başına 1 gol atma başarısı gösterirken, 1.5 golü de kendi ağlarından çıkardı. Nuri Şahin döneminde ise 4 haftada 6 gol atan Antalyaspor, 1.5 ortalama tuttururken, yediği 5 golle de bu alanda 1.25'lik oran yakaladı.

KOŞU MESAFESİ ARTTI

Nuri Şahin döneminde Antalyaspor'un koşu mesafeleri de oldukça yükseldi. Bu sezon Süper Lig'de en çok mesafe kat eden ilk 4 takım arasına giren Akrep, Giresunspor karşısında 125.1 kilometre koşarak ikinci basamakta kendisine yer buldu. Listenin ilk sırasında 129.4 ile Kasımpaşa yer alırken, 124.1 km ile Alanyaspor 3., 123.2 km ile Giresunspor 4. basamağa yerleşti.