HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Yurt genelinde soğuk havaların bir kez daha kendisini hissettirmesiyle beraber gözler hafta sonu hava durumuna çevrildi. Ülkemizin dört bir yanındaki milyonlarca vatandaş, 5-6 Mart tarihlerinde hava durumu nasıl olacak sorularının cevaplarını arıyor. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz kıyıları (Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya dışında), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Edirne, Çanakkale ve Denizli çevreleri ile Antalya’nın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Rize, Artvin, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize, Artvin, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR -6°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

DENİZLİ 1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 7°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA 4°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 6°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
HATAY 7°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ISPARTA -1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Çankırı çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA -3°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI -4°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde hafif kar yağışlı

ESKİŞEHİR -3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ -10°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Karabük, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

DÜZCE 1°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU -8°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 2°C, 10°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 2°C, 12°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

TOKAT -3°C, 9°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON 4°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı, doğusunun çok bulutlu, bölgenin güneydoğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

ERZURUM -12°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS -13°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA -3°C, 10°C
Parçalı bulutlu

VAN -5°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 0°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 1°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT -3°C, 11°C
Çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

ŞANLIURFA 2°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

HABER MERKEZİ